17 joulukuuta 2016

Viimeisimmät viipaleet kulttuurista

King-rakkauden kanssani jakava ihana kirjabloggarikollega Irene ideoi viimeisimpiä kulttuurikokemuksia listaavan (epä)haasteen ja (epä)haastoi minutkin mukaan. Tämä on siitä mukava haaste, että se ei oikeastaan ole haaste ja sääntöjä ei oikeastaan ole. Irenen sanoja lainatakseni "voit höpötellä kulttuurista noin yleensä". Sehän sopii.

Viimeisin konsertti
Raskasta Joulua -konsertti oli Oulussa sunnuntaina 27.11. solisteinaan JP Leppäluoto, Marco Hietala, Antti Railio ja Elize Ryd sekä tietysti bändi Erkka Korhosen johdolla. Konsertteja järjestettiin suuren kysynnän vuoksi kaksi, itse olin jälkimmäisessä. Sain illasta käheän äänen (yhteislaulussa ei ääntä säästelty) ja kipeiden käsien (voi sitä taputuksen määrää) lisäksi roppakaupalla joulumieltä. Settiin mahtui omien suosikkieni kuten Tonttu, Sylvian joululaulu, Sydämeeni joulun teen ja Tulkoon joulu lisäksi minulle oudompia kappaleita. Tunnelma oli välillä haikea ja harras, välillä taas riemastuttavan riehakas. Rakastan sitä miten perinteiset joululaulut on sovitettu uusiksi ja puettu raskaampiin sointuihin. Taisin juuri luoda itselleni uuden jouluperinteen, odotan innolla seuraavaa Raskasta joulua -kokemustani. Erityiskiitokset siitä, että esiintyjillä ei konsertin jälkeen tuntunut olevan mitään kiirettä vaan he jaksoivat jakaa nimikirjoituksia ja napata fanit kainaloon valokuvia varten. Suuri, mitä nöyrin ja joulumielisin kiitos!






Viimeisin elokuva
Iissä järjestettiin 2.-4.12. jo perinteeksi muodostuneet IIK!! -kauhuelokuvafestivaalit. Kävin lauantaina katsomassa Nosferatun, vuoden 1922 mustavalkoisen mykkäkauhuelokuvaklassikon, joka pohjautuu Bram Stokerin Draculaan. Elokuvan elektronisesta äänimaailmasta vastasi helsinkiläinen vÄäristymä-duo. Melkoinen elokuvaelämys! Hassua kuinka elokuvan näyttelijät näyttivät joko kuolleilta tai käyvän hieman ylikierroksilla, niin teatraalisia heidän ehostuksensa ja (yli)näyteltyjä heidän ilmeensä ja eleensä välillä olivat. Jos IIK!! on vielä kokematta niin suosittelen! Festivaalin puitteet vanhassa, intiimin pienessä Työväentalossa ovat kohdallaan ja hämärässä kauhurekvisiitta (tällä kertaa mm. verisiä pölykapseleita ja katosta roikkuvia silmämunia) luo lisää tunnelmaa.


Viimeisin tv-sarja
Sain katsottua edellisen tv-sarjaprojektini eli True Blood -sarjan loppuun dvd-boksilta joku aika sitten. Vampyyrit ovat heikko kohtani, mutta sarjassa vilisee monta muutakin kiinnostavaa yliluonnollista otusta. En osaa sanoa kumpi oli parempi, kirja- vai tv-sarja, viihdyin hyvin molempien parissa. Nyt vuorossa on Gilmoren tytöt, vanha suosikkini, jonka pariin on ilo palata. Äiti-tytärsuhde, pieni idyllinen kaupunki, nokkelaa ja nopeaa sanailua, paljon kahvia ja kirjoja, mahtavaa! Sarja on myös erittäin ajankohtainen sillä sen neljän uuden jakson kausi julkaistiin vasta Netflixissä.


Viimeisin albumi
Kiitos lähestyvän joulun soittolistallani on ollut Raskasta Joulua -albumit. Olen kuunnellut kokonaisia albumeja myös mm. seuraavilta: Harmaja, HIM, Highly Suspect sekä Apulanta, jonka Attack of the A.L People -levyn uudelleen äänitetty versio Revenge of the A.L. People on soinut autossani.


Näitä kulttuuripläjäyksiä olisi kiva listata enemmänkin, mutta mennään nyt näillä. Kiitos vielä Irene epähaastamisesta!


6 kommenttia:

  1. Olen niin kateellinen kun pääsit Raskasta joulua konserttiin! Se olisi ollut täällä Joensuussakin, mutta se oli myyty jo syyskuussa (!) loppuun - ei jotenkin silloin vielä osannut aavistella joulun aikaa. Minulla ei levyjä ole, mutta Youtubesta kuuntelemani joululaulut ovat melkein poikkeuksetta Raskasta joulua-lajia. Ja Apulanta! Tuo on ihana levy <3

    Kaunista neljättä adventtia Villis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi Krista, että konsertti meni sinulta ohi. Minä myöhästyin Oulun ensimmäisen konsertin lipunmyynnistä, mutta toiseen onneksi ehdin, ostin liput jo silloin elokuun lopulla. Oli pitkä aika odottaa monta kuukautta, mutta ehdottomasti kannatti! Minäkin kuuntelen noita levyjä Spotifystä ja videon kera Youtubesta, saatanpa hankkia cd:inäkin...

      Tuo Apulannan uusi levy on huippu, vaikka ei voita alkuperäistä vanhaa versiota :)

      Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

      Poista
  2. Kiitos paljon kun otit osaa! <3

    Juuri muutama päivä sitten kuulin että siskoni oli ollut tuolla samassa konsertissa, en tiedä oliko hän ekassa vai tokassa. =D Oli kaveriltaan saanut ilmaislipun.

    Minä en ole vielä saanut katsottua True Bloodia loppuun. Minulla jäi se kesken pitkäksi aikaa, ja sitten jossain vaiheessa päätin, että tsemppaan sen loppuun. No, edelleen se on kesken hieman, muutamia jaksoja on näkemättä, mutta katson ne varmaan sitten joskus kun otan taas HBO:n. Nyt oon niin Netflixin pauloissa, etten sieltä ole ihan justiinsa lähtemässä! =D

    Hyvää joulua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, tähän oli ihan pakko osallistua, niin mahtava haaste! Olisi voinut miettiä vaikka vielä lisää kulttuuriviipaleita...

      Jopas on pieni maailma! Toivottavasti siskosi nautti konsertista yhtä paljon kuin minä ja ystäväni :)

      Minä en ole Netflixiä edes testannut, omassa hyllyssäkin on useampia sarjoja ja leffoja katsomatta. Sitä paitsi pelkään, että jumittaisin sinne tuntitolkuiksi :D

      Poista
    2. Niin ja kiitos joulun toivotuksista. Kun tämä joulu nyt alkaa vedellä viimeisiään niin toivotan sinulle oikein hyvää loppuvuotta :)

      Poista
    3. Niin ja kiitos joulun toivotuksista. Kun tämä joulu nyt alkaa vedellä viimeisiään niin toivotan sinulle oikein hyvää loppuvuotta :)

      Poista