04 maaliskuuta 2013

Charlaine Harris: Veren imussaCharlaine Harris: Veren imussa (#4)
Gummerus, 2011
328 sivua
(Dead to the World, 2004)
Luettu: 2.3.2013
Mistä: kirjastosta


Edellisen huikean, mutta rankan lukukokemuksen jälkeen tarvitsin jotain nopeasti nieltävää viihdettä. Nappasin huojuvasta kirjastolainapinosta seuraavan Sookie Stackhouse -kirjan ja luin sen parissa päivässä, mitä ei minulle tapahdu kovin usein.

Sookie on totutellut viikon verran rauhalliseen sinkkunaisen elämään jätettyään petollisen poikaystävänsä Billin. Eräänä iltana töistä kotiin ajaessaan Sookie näkee pimeällä tiellä puolialastoman, juoksevan miehen. Mies on Eric, joka ei tunnista Sookieta tai edes itseään. Sookie vie miehen kotiinsa ja keskusteltuaan tämän lähimpien työtovereiden kanssa selviää, että Shreveportissa on noitia, jotka haluavat vallata Ericin liiketoiminnan. Noitien johtajatar on mieltynyt viikinkivampyyriin ja haluaa hänetkin itselleen, mutta kun Eric ei noitien ehdotuksiin suostunut langetettiin hänen ylleen kirous, joka vei hänen muistinsa. Rauha on mennyttä, kun Sookie ryhtyy Ericin suojelijaksi, etsii kadonnutta veljeään ja joutuu osalliseksi vampyyrien, ihmissusien ja noitien väliseen taisteluun.

     Jestas, miten hyvin minä hommani hoidinkin. Minun piti pitää Eric piilossa, mutta tässä me nyt loikimme hautausmaan poikki kohti Lännen Pahaa Noitaa sen sijaan että olisimme piilossa jossain pimeässä kolossa mistä hän ei löytäisi meitä. Tosi fiksua.

Varoitus! Saattaa sisältää pieniä määriä juonipaljastuksia! Kun Bill on poissa kuvioista pääsee Eric mellastamaan rauhassa Sookien lähellä, vaikkakin muistinsa menettäneenä sekä muuttuneena, ja suhdehan siitä seuraa. Vaikka Sookieta osittain häiritsee Ericin luonteen muuttuminen vie fyysinen vetovoima voiton. Täytyy sanoa, että vaikka iloitsin siitä, että he löysivät toisensa pidin enemmän "tavallisesta" Ericistä. Muistinsa menettänyt Eric on liian tylsä ja tasainen! Onneksi tutusta Ericistä ehtii nähdä vilauksen kirjan lopussa, siitäkin huolimatta, että muistin palautumisen seurauksena Sookien ja Ericin suhde muuttuisi takaisin kissa ja hiiri -leikiksi peiton heiluttelun ja lepertelyn sijasta. Juonipaljastukset loppuivat.

Harris esittelee liudan uusia yliksiä eli yliluonnollisia olioita, joten touhu ei käy yksitoikkoiseksi. Toivottavasti noitia ja keijuja vilahtelee myös jatkossa Bon Tempsissä, heistä lukisi mielellään enemmänkin. Viihdyin Sookien matkassa edelleen oikein hyvin, mutta lukisin silti mieluummin sarjaa jatkossa alkukielisenä. Uskoisin tarinan olevan sujuvampi englanniksi, nyt osa jutuista tuntui vähän kömpelöiltä. Katsotaan nyt vielä seuraavan osan verran, se kun on jo lainattuna kirjastosta suomenkielisenä. Hieman muuten taas ärsyynnyin Sookieen, joka välillä loistaa tyhmyydellään ja välillä taas tuntuu hyvinkin fiksulta. Nurinoista huolimatta taidan jatkaa saman tien seuraavaan osaan.

Veren imussa on viihtynyt myös mm. marjis ja Morre.


Sitaattikunniamaininnan saa:

Luoja minua sarkastisilta vampyyreiltä varjelkoon.

Johonkinhan se raja nyt sentään on vedettävä, muunlaiset vampyyrit siis ilmeisesti menettelevät ;)

12 kommenttia:

 1. Tämä on mun lemppari osa! :D (Paitsi tv-sarjassa Eric vaikutti muistinsa menettäneenä jälkeenjääneeltä...)

  Suosittelen lukemaan näitä englanniksi. Eihän nämä alunperinkään maailman laadukkainta kirjallisuutta ole, mutta ne kömpelyydet osaa antaa paremmin anteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, huomasinkin tuolta Morren postauksen kommenteista, että tämä on suosikkisi. Taitaa olla minustakin paras tähän astisista. Pitää varmaan kohta etsiä käsiini tuo tv-sarjakin, pientä koukuttumista on ilmassa ;)

   Ei laadukkainta kirjallisuutta, mutta laadukkainta viihdettä ;D Katsoin juuri, että ainakin "kirjastokimpan" muissa kirjastoissa Sookiet löytyvät myös englanniksi eli mietin vakavasti laittavani varausta menemään...

   Poista
  2. Nauroin kun luin tämän Maijan kommentin jälkeenjääneestä Ericistä. Kirjana minäkin pidin tästä, mutta tv-sarjaa katsellessa Eric oli tällä kaudella juuri kuvaillun kaltainen. Suosittelen muuten myös vaihtamaan englantiin. Ja katsomaan sarjaa tottakai.

   Poista
  3. Taina, olen jo varovaisesti silmäillyt minkä hintainen tämä sarja olisi dvd:nä ;) Aargh!

   Taidan lainata ainakin seuraavan osan englanniksi!

   Poista
 2. En ole lukenut kirjoja, mutta hyvin on sitten kyllä sarjaankin saatu siirrettyä tuo Sookien tyhmyys :D Ja sarjassa mäkin pidin enemmän normi-Ericistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Maria, googlettelin juuri True Bloodia ja kieltämättä Sookie vaikuttaa pikaisella silmäyksellä aika... yksinkertaiselta? älyllisesti vaatimattomalta? tai miten tuon nyt nätisti muotoilisi ;)

   Poista
 3. Snookie! By Eric! Olikohan kirjassa... =D Tämä kirja taitaa olla muokattu neljänneksi True Blood-kaudeksi, josta kyllä tykkäsin paljon! Minusta muistinsa menettänyt Eric oli hulvaton. Edelleen pysyttelen tv-sarjan parissa; ehkäpä joskus pitää kurkata kirjan kansienkin väliin. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeeei kuulosta ainakaan äkkiseltään tutulta Irene! Aaargh, minun on pakko päästä katsomaan tuo sarja :D

   Poista
 4. Minä luin kaksi ensimmäistä osaa tästä sarjasta, ja sitten tuli vähän yliannostus.. Nyt voisi taas palata sarjan pariin. :)

  Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, näissä kieltämättä on varsinkin peräkkäin luettuna yliannostuksen vaara ;) Minullakin tulee nyt viidennen osan jälkeen pieni tauko. Ainakin siihen asti kunnes saan seuraavat osat hankittua (varattua) jostain kirjastokimpan kirjastosta ;)

   Kiitos haasteesta :) Katson jos saisin jossakin vaiheessa vastailtua, nyt haasteet ovat valitettavasti jääneet hieman roikkumaan.

   Poista
 5. Olen lukenut seitsemän kirjaa tästä sarjasta, loputkin olisi hyllyssä, mutta tulee aina pidettyä vaihtelevan pituisia taukoja yliannostuksen takia :D

  Voisikin jossain vaiheessa taas jatkaa ennen kuin unohdan kaikki edelliset tapahtumat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, näihin pitäisi selvästi laittaa annosteluohje näkyviin ;) Ei näitä ihan peräkkäin jaksa kovin monta lukea, mutta toisaalta liian pitkä välikään ei ole hyväksi.

   Poista