29 joulukuuta 2017

Kiitos HIMKävin eilen jättämässä jäähyväiset HIMille, joka on ollut suosikkibändini jo 20 vuotta, heti ensimmäisestä vuonna 1997 julkaistusta Greatest Lovesongs vol. 666 -albumista alkaen. Onneksi bändi toi Helldone-kiertueensa myös Ouluun Terminaali Areenalle ja sain ostettua liput keikalle. Pääsin katsomaan bändiä nyt neljättä ja viimeistä kertaa (ainahan voi toivoa comebackia, mutta en jaksa uskoa, että sitä tapahtuu).

Sävelet, sanat, ääni, karisma, taito, jokainen bändin jäsen yhdessä ja erikseen, kokonaisuus. Miten voimakas valta voi musiikilla olla? Miten paljon muistoja voi mahtua biiseihin? Miten jo ensimmäisistä sävelistä räjähtää kokonainen maailma auki, miten musiikki voi yhtä aikaa sekä viiltää, parantaa ja pakahduttaa?

Loistavia biisejä yksi toisensa jälkeen, uutta ja vanhaa, omaa ja lainattua, kaikki niin rakkaita. Ja Gone With The Sin, kiitos, kiitos kiitos!

Onneksi musiikki jää, vaikka bändi lopettaa.

Pala sydäntäni on särkynyt.

Oh how hard it's to let go, oh so hard to let go...
(HIM: Your Sweet Six Six Six)


Kiitos HIM!


8 kommenttia:

 1. Olen tästä aika kateellinen, mutta ihanaa, että pääsit keikalle! Muistot elävät. Hankala uskoa, että esim. Sentencedin hautajaisista on jo 12 vuotta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, minua harmitti kun jäi HIMin edellinen Qstock-keikka (joka siis oli ilmoitettu Ville Valon Rambo Rimbaud -keikaksi, mutta paljastuikin HIMin keikaksi) väliin, onneksi pääsin jäähyväisiin...

   Niinpä, aika menee nopeaa. Olitko Sentencedin hautajaisissa? Ne jäivät minulta väliin, mutta onneksi siitä on se dvd. Toivottavasti HIMkin tekisi dvd-koosteen jäähyväisistään. Peukut pystyssä...

   Poista
  2. Olin Sentencedin hautajaisissa, ja olisin mielelläni ollut HIMinkin jäähyväisissä. En itse asiassa nähnyt ikinä HIMiä livenä. Qstockistakin lähdin migreenin vuoksi pois ennen tuota ylläriä. Mutta toivoa tosiaan sopii, että HIMistä saisi nauttia DVD-muodossa vielä!

   Poista
  3. Minä puolestani olen sitten kateellinen sinulle Senari-hautajaisista.

   Onpa harmi, että migreeni yllätti kesken Qstockin. Viheliäinen tauti!

   Poista
 2. ♥ Onneksi tosiaan musiikki jää. (HIM ei ollut koskaan oma suosikkini, vaikka olen pitänyt kyll bändistä ja omistan muutaman levynkin, mutta ymmärrän niin hyvin tuon haikean tunteen. Ehkä HIM tekee joskus Ultra Brat ja palaa vielä - edes parille keikalle!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kieltämättä olo on melko haikea. Tuntuu oudolta ajatella, että HIMiä ei enää livenä kuule. Toivottavasti bändin tyypit jatkavat musiikin parissa, tavalla tai toisella. Olisi suoraan sanottuna kamalaa jos Ville Valo jättäisi jatkossa käyttämättä upeaa ääntään.

   Poista
 3. Hienoa että pääsit keikalle. Onneksi musiikki jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A, olen todella onnellinen, että pääsin. Levyt tulevat soimaan jatkossa(kin) ahkerasti...

   Poista