14 toukokuuta 2015

Kirjaostoksilla 5&6/2015Kirjan ja ruusun päivää vietettiin 23.4 ja 23.-25.4. välisenä aikana sai monesta kirjakaupasta 15 eurolla kirjoja ostettaessa kaupanpäälliseksi Kirjan ja ruusun päivän nimikkoteoksen, joka oli tänä vuonna Kari Hotakaisen Kantaja. Sain vihdoin viimeisenkin ostokseni kotiin ja pääsen esittelemään hankintani. Voi kun kotipaikkakunnallani olisi vielä oikea kivijalkakirjakauppa, mutta se lopetettiin jo vuosia sitten (onneksi on edes tavaratalon kirjaosasto). Nyt siis tein kuitenkin ostokseni verkkokirjakaupasta:

Brian Selznick: Hugo Cabret
Jassu kirjoitti tästä niin houkuttelevasti, että tämä oli pakko ostaa. Sitä paitsi kirja sijoittuu Pariisiin ❤

Ransom Riggs: Hollow City
Riggsin Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille oli jännittävä, ihastuttava lukukokemus. Olen odottanut kieli pitkällä tarinan jatko-osan suomennosta, mutta kun sitä ei alkanut näkyä päätin ostaa alkukielisen kirjan. Toivottavasti jatko-osat kuitenkin suomennettaisiin!

Katja Kaukonen: Vihkivedet
Tämä novellikokoelma vei sydämeni täysin! Teki melkein pahaa palauttaa kirja kirjastoon, nyt se löytyy omasta kirjahyllystä ❤

Kari Hotakainen: Kantaja
Tunnustan, että Hotakainen ei ole yhden luetun kirjan perusteella suosikkini, mutta annan mielelläni hänelle uuden mahdollisuuden valloittaa minut tarinallaan.

Vasemmalla oleva paksukaispino on viimeisin ostokseni, nämä ostin käytettynä:

Jean M. Untinen-Auel: Luolakarhun klaani, Hevosten laakso, Mammutin metsästäjät, Tasangon vaeltajat
Untinen-Auelin Maan lapset -sarja on yksi suosikkisarjojani. Sarjan viides osa Luolien suojatit on joskus päätynyt kirjahyllyyni, mutta en sen suuremmin ajatellut kerätä sarjaa itselleni. Kun tämä nelikko tuli yllättäen vastaan ja sekä hinta että kunto olivat kohdallaan ostin ne itselleni. Vaikka sarjan päätösosa Maalattujen luolien maa oli ihan liian pitkä ja toisteinen pitänee sekin hankkia.


Kirjahyllyt pullistelevat meillä liitoksistaan ja kirjoja on kasaantunut kirjahyllyjen päälle ja moneen muuhunkin paikkaan (positiivinen ongelma, ihanaa, että lukemista riittää!). Kirjasto/työhuoneessa pitäisi tehdä muutoksia kirjahyllyjen osalta. Hankkiako valmis kirjahylly, esimerkiksi Ikean Billy, vai tehdäkö itse, mies sellaista vähän lupaili. Sekin pitäisi ratkaista vaihtuuko kirjasto/työhuone toiseen huoneeseen. Yksi vaihtoehto olisi laittaa kirjat olohuoneeseen, silloin pitäisi ehdottomasti valita lasiovellinen kirjahylly... Siinäpä miettimistä!

16 kommenttia:

 1. Toivottavasti tykkäät Hollow Citystä! ;)

  VastaaPoista
 2. Minä en ole noita Untinen-Auelin kirjoja lukenut, mutta sekä äitini että siskoni pitävät sarjasta kovasti. Olenkin hankkinut siskolleni noita kirjoja pikkuhiljaa kun olen niitä alesta tai kirppareilta löytänyt. Luolakarhun klaania ei vaan tunnu kyllä löytyvän mistään, ja harmittaa että se onkin nyt ainoa mikä siskoltani puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, toivottavasti löydät tuon puuttuvan kirjan. Ehkä vielä joskus innostut tutustumaan sarjaan ☺

   Poista
 3. Tuo Luolakarhun klaani -sarja on tuttu. Siskoni luki sitä joskus aikoja sitten, mutta jostain syystä itse en siitä ole koskaan innostunut. En siis ole yhtäkään kirjaa lukenut, joten kyseessä on vain outo fiilis (minullahan näitä piisaa). :)

  Hotakaiselle en minäkään lämmennyt yhden lukemani kirjan perusteella (Juoksuhaudantie ei napannut), mutta sitten luin toisen (Iisakin kirkko) ja ihastuin.

  Komeat pinot kyllä ja kirjojen sijoituspaikkoja on mukavaa pohtia! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, jos joskus iskee (esi)historiallisen tiiliskiven kaipuu niin Maan lapset on siihen oiva lääke ☺ Outo fiilis taitaa olla toinen nimemme, itsellänikin sitä ilmenee aika usein 😀

   Juurikin tuon Juoksuhaudantien olen Hotakaiselta lukenut! Periaatteessa siinä oli idea ja puitteet kohdallaan, mutta se meni vähän yli. Jospa Kantaja maistuisi paremmin.

   Kirjalliset ajatukset on kivoja. Ja rentouttavia!

   Poista
 4. Oooh, nyt olen otettu, kun joku on ostanut kirjan hehkutusteni vuoksi :D Mutta samaan lauseeseen voin sanoa, ettet tule pettymään! Samaa mieltä ollaan myös Riggsin kirjoista: voisivat jo suomentaa lisää, ensimmäinen osa oli sen verran erikoisen ihastuttava. Maan lapsetkin koko sarja löytyy omasta hyllystä vähän vanhempina versioina. Luolakarhun klaani ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jassu, mitä nyt pikaisesti selasin Hugo Cabretia niin pidin näkemästäni ☺ Mitä Riggsiin tulee on tosi harmi mikäli sarjan muita osia ei suomenneta! Niinpä, Luolakarhun klaani ❤ Varsinkin sarjan alkupää oli uskomattoman upea!

   Poista
 5. Ikean hylly näyttää kivalta, mutta eikös nekin ole sellaisia tee-se-itse-kokoamispaketteja. :D Minun mieheni tuskin hihkuisi riemusta jos tilata päräyttäisin tuommoisen. Hänellä on vielä 'tuoreessa' muistissa parit lipastot, jotka hän joutui kasaamaan joitakin vuosia sitten. :)

  Hugo Gabret kiinnostaa minuakin, sitä on niin kehuttu ja leffa oli tosi näyttävä. Ja Riggsin sarjan eka osa oli hyvä. On vaan päässyt unohtumaan koko sarja, ehkä tuo toinen olisi kirjastossa alkukielisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, kyllähän nuo Ikean tuotteet ovat melkoisia nikkarointipaketteja ☺ Tosin meillä on jo jonkin verran kokemusta Ikean tuotteiden kasaamisesta, mutta eihän se hauskaa ole... Kokonaan itse tehty hylly on siinä mielessä parempi, että mitat on varmasti just eikä sinne päin sopivat. Valmiissa kirjahyllyissä on usein syvyyttä liikaa.

   Täytyy pitää mielessä myös tuo Hugo Cabretin leffa, kunhan saan kirjan luettua. Riggsin ensimmäinen tarina on ehtinyt jo osin unohtua, pitänee kerrata ennen jatko-osan lukemista ☺ Hollow City näytti nyt olevan hankinnassa kirjastoon, silloin ennen kirjan tilaamista sitä ei näkynyt kirjaston listalla lainkaan.

   Poista
 6. Näyttääpä kivalta tuo Untinen-Auelin sarja. Luolakarhun klaanin olen joskus lukenut ja muistan siitä pitäneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, pidän erityisesti sarjan tästä kansiversiosta. Jospa innostut jatkamaan sarjan parissa, minä aion ottaa sarjan joskus uudelleenlukuun ☺

   Poista
 7. Olen lukenut Untinen-Auelin kirjat ja tyttöni on ominut ne itselleen. Tarjosin Diana Cabaldonin Muukalaista, mutta ei tarttunut syöttiin...
  Hotakaiselle en ole vielä lämmennyt.
  Sen verran on kehittynyt pölyallergiaa, että kirjat pysyvät lasiovien takana... tai jossakin kaapissa ainakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai Laakso, harmi ettei tyttö innostunut Gabaldonin sarjasta, sekin on loistava! Onneksi Maan lapset kuitenkin kiinnosti. Lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa, joka ei ole lämmennyt Hotakaiselle ☺ Pölyasia täytyy meilläkin ottaa huomioon.

   Poista
 8. Blogillasi on niin kiva nimi, että päätin tulla katsomaan. Omassa kirjahyllyssäni kun on taas iso läjä villalankaa. Harvemmin nykyään mitään valmista. Mutta juuri tänään ajattelin esitellä blogissani, että teen muutakin, kuin luen. Kaiken lisäksi hassu yhteensattuma oli, että juuri tänään mieheni suunnitteli ostaa tuon Untinen-Auelin kirjasarjan itselleen, mutta kun ei ollut kaikki osia saatavilla, niin ei sitten ostanut. Minulla on se suomeksi, mutta mieheni ei lue suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kehuista Serentis ja kiva kun tulit vierailulle ☺ Minulla on villalangat lähinnä keränneet pölyä viime aikoina, käsityökipinää ei ole oikein löytynyt. Hauska yhteensattuma tuon kirjasarjan kanssa! Toivottavasti miehesi löytää kaikki osat jostain.

   Poista