02 tammikuuta 2013

Blogistanian Finlandia 2012 -ehdokaslistani


Blogistanian Finlandia 2012 -palkinnon saaja selviää aivan pian eli 2.1. klo 20.00 Sallan lukupäiväkirja -blogissa. Minäkin aion olla mukana äänestyksessä, vaikka tänä vuonna julkaistujen kotimaisten kirjojen lukusaldoni jäikin laihaksi. Parhaiden pisteiden saaja oli helppo valinta, seuraavat olivatkin sitten hankalampia. Tässä kuitenkin pisteeni:

3. pistettä saa:
Aki Ollikainen: Nälkävuosi

2. pistettä saa:
Kati Närhi: Mustasuon mysteeri
(Googletukseni mukaan kirja on kotimainen sarjakuvaromaani, mutta sen tarkempaa luokitusta aikuisten tai lasten sarjakuvaan en löytänyt. Kirja oli kuitenkin sijoitettu kirjastoomme aikuisten osastolle, joten otin sen mukaan listaukseeni. Mikäli kilpailua emännöivä Salla on sitä mieltä, että tämä on nuorten kirja voi seuraavan mainitsemani kirjan nostaa tälle pistesijalle.)

1. pisteen saa:
Karoliina Timonen: Aika mennyt palaa


EDIT:
Ja niinhän siinä kävi, että Aki Ollikainen korjasi potin Nälkävuodellaan. Paljon onnea voittajalle! Tarkemmin tuloksista Sallan tulospostauksessa. Kiitos myös Sallalle kisan emännöimisestä!8 kommenttia:

 1. Minä luin Mustasuon mysteerin vasta nyt, se oli kyllä huima. Mielestäni sen kyllä voisi sijoittaa tänne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kiva että sinäkin pidit Mustasuon mysteeristä :) Jos kirjaa ei hyväksytä tähän kilpailuun niin toivottavasti joku innostuisi sen kuitenkin lukemaan :)

   Poista
 2. Nälkävuosi oli kyllä hieno. Ja Karoliinan romaani! <3

  VastaaPoista
 3. Mustasuon mysteerin ja joidenkin muiden sarjakuvien sijoittumista Finlandiaan tai Kuopukseen mietittiin jossain vaiheessa, ja ainakin jokin aika sitten kustantaja nettisivuilla se oli määritetty lasten osastolle eli se olisi Kuopus- mutta ei Finlandia-kelpoinen (verrokkina edeltänyt Saniaislehdon salaisuus oli nuorten ja aikuisten sarjakuvien osastoissa, eli kustantajan linja ei ole kauhean johdonmukainen tässä).
  Salla päättäköön vaikka perusteet hylkäykselle ovat olemassa (tämä siis muilla kuin laadullisilla perusteilla, jos olisin äänestänyt ja tuota lasten ja aikuisten erottelua ei olisi niin Mustasuon mysteeri olisi ollut oma ykköseni).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hdcanis, ainakin Facebookin puolella näistä oli juttua, eikä sielläkään tullut Mustasuon mysteerin osalta selvyyttä. Todellakin aika sekava luokittelulinjaus!

   Poista
 4. Minun pitää kyllä lukea tuo Nälkävuosi! Olen vähän nihkeästi lukenut kotimaisia kirjoja, mutta tuo kyllä kiinnostaisi kovasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahmu, lue ihmeessä! Jotenkin minullakin tulee luettua enemmän ulkomaisia kirjoja, mutta onneksi näistä kotimaisistakin löytyy helmiä!

   Poista