12 huhtikuuta 2014

Kirjahyllyn kertomaa ja 11-haaste

Olen saanut jo jonkin aikaa sitten Marialta ja Satulta sekä kautta rantain myös Kielolta kirjahyllyhaasteen, jossa kysymyksiin tulee vastata oman kirjahyllyn kirjojen nimillä. Ajattelin ensin vastata pelkästään Stephen Kingin kirjojen nimillä, mutta muutama kohta tuotti vaikeuksia ja olisihan vastaukset kieltämättä olleet aika synkkiä, joten otin mukaan muitakin:


1. Oletko mies vai nainen? The Woman in Black

2. Kuvaile itseäsi. Kiltti tyttö

3. Mitä elämä sinulle merkitsee? Ihmeiden kabinetti

4. Kuinka voit? Onnen koukussa

5. Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi. Tukikohta

6. Minne haluaisit matkustaa? Laguuni

7. Kuvaile parasta ystävääsi. Sinisilmä

8. Mikä on lempivärisi? Harmaa kyyhky

9. Millainen sää on nyt? Tuulen viemää

10. Mikä on mielestäsi paras vuorokaudenaika? Auringonlaskun jälkeen

11. Jos elämästäsi tehtäisiin tv-sarja, mikä sen nimi olisi? Oman elämänsä sankari

12. Millainen on parisuhteesi? Joyland

13. Mitä pelkäät? Yön äänet

14. Päivän mietelause. Synnin viemää

15. Minkä neuvon haluaisit antaa? Nyt tai ei koskaan

16. Miten haluaisit kuolla? Tohtori UniLisäksi Mai Laakso muisti minua mukavalla 11-haasteella, kiitos! Olen tähän vastannut aiemminkin, oion nyt mutkia enkä  kerro 11 satunnaista asiaa itsestäni tai haasta enää muita mukaan vaan vastaan pelkästään seuraaviin kysymyksiin.


1. Lempielokuvasi ja miksi se on niin ihana?
Täytynee vastata Pieni suklaapuoti. Kuusi ihanaa syytä satunnaisessa järjestyksessä lueteltuna: tunnelma, pieni ranskalaiskylä, suklaata, (mustalais)musiikkia, ripaus magiaa ja Johnny Depp.

2. Lempivuodenaikasi ja tietysti selostus tykkäämiselle.
Kesä, on mukava kun ei tarvitse vuorautua päästä varpaisiin vaatekerrosten alle taretakseen mennä ulos. Vilukissana tykkää lämmöstä, sikäli mikäli sitä sattuu olemaan :)

3. Minne matkustaisit, jos se olisi nyt mahdollista?
Pariisiin tai ehkä Lontooseen.

4. Mitä kirjoja ottaisit matkalukemiseksi?
Pokkareita, esimerkiksi omassa kirjahyllyssä vielä lukematta olevat Hemingwayn Nuoruuteni Pariisi (sopisi vaikka sinne haaveilemalleni Pariisin matkalle) tai Joe Hillin Sydämenmuotoinen rasia.

5. Onko sinulla lemmikkieläin? Kerro lemmikkieläimesi jostakin tempauksesta.
Kyllä, vuoden täyttävä pohjanpystykorva Unna, jota en olekaan vielä täällä blogissani esitellyt. Pentuna Unna tuhosi eräältä sukulaiselta reilun askillisen tupakoita. En tiedä oliko koiraneiti tupakanvastainen vai tupakanhimoinen, ei onneksi kuitenkaan syönyt niitä vaan pelkästään repi palasiksi. Näytti hieman nololta "urotyönsä" jälkeen ;) Tässä viimekesäisessä kuvassa ei nautita nikotiinia vaan supisuomalaista käpyä :)
6. Oletko mukana vapaaehtoistoiminnassa? Missä haluaisit olla mukana?
Käyn luovuttamassa verta. Lisäksi lahjoitan satunnaisesti vaatteita, leluja yms. käyttötavaraa esimerkiksi SPR:lle. Jos olisi ylimääräistä rahaa voisin ryhtyä vaikka kummiksi tai kuukausilahjoittajaksi.

7. Järvi vai meri? Kerro lähemmin.
Joki taitaa olla minun juttuni, mutta koska sitä ei tässä ole vaihtoehtona vastaan meri. Erityisesti meren ranta, sillä aava meri isoine aaltoineen pelottaa hieman.

8. Kuinka moneen kirjahaasteeseen osallistut tänä vuonna ja mitkä ne ovat? Joko olet aloittanut haasteisiin lukemisen?
Osallistun tänä vuonna yllättävän moneen kirjahaasteeseen, yhteensä viiteen eli Runohaasteeseen, Kalle Päätalon Iijoki-sarjan kimppalukuun, Vive la France! -haasteeseen ja Tove Jansson 100 vuotta! -haasteeseen sekä lisäksi Kaunokirjalliseen maailmanvalloitukseen, jonka olen aloittanut jo vuonna 2011. Uusista haasteista on aloittamatta tuo ranskalaisen kirjallisuuden lukuhaaste, mutta siihenkin on kirjoja jo odottamassa lukupinossa. (Haasteiden nimiä klikkaamalla pääsee haasteiden alkulähteille, omat haastesuoritukseni löytyvät Keskeneräiset haasteet -välilehdeltä.)

9. Mitä kotityötä inhoat ja miksi?
Imurointia. Siinä tulee selkä kipeäksi. Onneksi minun tarvitsee imuroida aika harvoin, mies hoitaa sen useimmiten.

10. Mitä tekisit, jos et lukisi koskaan kirjoja?
Pelottava ajatus! Todennäköisesti urheilisin ja tekisin käsitöitä enemmän ja ehkä tekisin enemmän myös kotitöitä, mutta ei kerrota tätä kenellekään, ainakaan miehelleni.

11. Taikasauva siirtyi sinulle ja voit toivoa yhden toivomuksen, joka on?
Kaikenlainen puute ja kurjuus maailmasta pois (puutteista esimerkkinä ruoan, puhtaan veden tai kodin puute, kurjuudesta esimerkkinä sota). Ei siis mitään pientä piperrystaikaa. Sellaisen sauvan kun saisin...


Yksi muumeihin liittyvä haaste jää vielä odottamaan vuoroaan. Sitä täytyy pureksia hieman kauemmin. Nyt täytyy kuitenkin käyttää hyödykseni harvinainen tilanne, koko muu perhe nimittäin on päiväunilla. Otan hyvän asennon nojatuolissa ja luen hetken Kalle Päätalon Tammettua virtaa... Aurinkoista ja kirjaisaa viikonloppua!


10 kommenttia:

 1. Kiitos kivoista vastauksista. Hemingwayn Kirjava satama odottaa lukuvuoroa, eli Nobel-haasteen satoa. Tove Jansson ja runohaasteisiin osallistun itsekin. Depp on omakin suosikkinäyttelijä. Hurmaava koiruus, hyvä kun lopetti ajoissa tupakat. meidän koiranpentu on siinä vaiheessa, että kävyt, risut ja jänönpapanat maistuvat lenkkeillessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai Laakso, näihin oli kiva vastata :) Minä en ole (muistaakseni) lukenut aiemmin Hemingwaytä ja tuo Nuoruuteni Pariisi on odottanut aika kauan hyllyssä, olisi siis korkea aika lukea se :) Depp on yksinkertaisesti paras näyttelijä! Minustakin Unna on oikein hurmaava <3 Nuo samat jutut kiinnostavat Unnaa kävelyllä edelleen ja eilen piti tuulisella säällä lenkkeillessä ryntäillä maata pitkin liitävien lehtien perään... Toissailtana näimme tuossa lähellä jäniksen, piti tehdä tosissaan töitä, että sain houkuteltua koiruuden jatkamaan matkaa ;)

   Poista
 2. Voi, miten tuo Unnan pentukuva on sitten suloinen! <3

  Hyviä haastevastauksia. Neuvosi on muuten sellainen, että siihen haluaisin osata tarttua. Se ei ole aina ihan helppoa! Pariisi ja Lontoo ovat molemmat ihania kaupunkeja, mutta Lontoo on se, joka on vienyt minun sydämeni. Sinne on aina ikävä. Ja hienoa, että käyt luovuttamassa verta. Halaus siitä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, eikös vain olekin <3 Toki Unna on edelleen söpö, vaikka jo aika iso koira onkin (oli jo emoaan isompi syksyllä kun kävimme moikkaamassa kasvattajaa ja emoa) ;)

   Tuon neuvon kun muistaisi itsekin, eli ei tosiaan ole helpoimmasta päästä... Minun sydämeni on vienyt Pariisi sillä yhdellä ja ainoalla vierailulla, Lontooseen en ole vielä päässyt. Verenluovutus on ollut nyt tauolla, mutta seuraavalla kerralla kun tulevat paikkakunnalle käyn katsomassa huolivatko vertani, edellisellä kerralla en voinut luovuttaa kun hemoglobiini heilahteli ensin raja-arvon alapuolella ja sitten juuri ja juuri yläpuolella. Siellä oli joku sääntö minkä verran tulos sai heilahdella. Tarjosivat kuitenkin kahvit, tuntui hieman nololta kahvitella kun en ollut luovuttanut verta... Kiitos halauksesta ja lämmin halaus sinulle takaisin <3

   Poista
 3. Voi ihana pikku Unna :) Ja mahtavat vastaukset tuli sunkin kirjahyllyhaasteeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kielo :D Tuntuu hassulta katsoa Unnan pentukuvia kun koiruus on nyt jo niin iso...

   Poista
 4. Näitä haastevastauksia on aina tosi mukavaa lukea, niiden kautta tutustuu ihmiseen taas vähän uudelta kantilta. :)

  Pakko kommentoida moneenkin asiaan (yritän olla napakka ja sanoa asiani lyhyesti). Ensinnäkin Pieni suklaapuoti, oi se on tosiaan ihana. <3 En ole lukenut kirjaa vielä, mutta elokuvan olenkin katsonut moneen, moneen kertaan, enkä vähiten Deppin takia. :) Ja minäkin olen vilukissa. Tarvitsen talvisin aina kauheasti vaatetta, nukunkin joskus villatakki päällä. :D En pidä kauheista helteistä, mutta semmoinen normaali suomalainen kesäsää on kyllä aivan ihana.

  Pariisi on kyllä ihana kaupunki. <3 Lontoo on minulle se ikuinen ykkönen (ja Brittein saaret ylipäänsä), mutta en yhtään ihmettele että olet rakastunut Pariisiin kertaheitolla. Ranskassa ja ranskalaisuudessa vain on sitä jotakin.

  Ja voi mikä ihana Unna-neiti! <3 Kuulostaa melkoisen tervehenkiseltä toiminnalta, tupakointi ei ole ihmiselle hyväksi ja Unna selvästi tietää sen. :D

  Ja siitä olen kauhean iloinen ja ylpeä, että luovutat verta - sinä hengenpelastaja. <3 Käytän verituotteita omassa työssäni jatkuvasti, täällä näkee ihan konkreettisesti sen, miten äärimmäisen tärkeää verenluovutus onkaan - se voi todella pelastaa hengen. Siispä kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihanan pitkä kommentti, Sara :) Minustakin näitä haastevastauksia on mukava lukea ja niihin on myös kiva vastata.

   Minä pidin valtavasti koko Joanne Harrisin suklaa-trilogiasta, voin suositella! Tosin Pieni suklaapuoti -kirjassa eräs Roux´hun liittyvä juonenkäänne poikkeaa elokuvasta, sitä piti hieman sulatella. Mutta ei siitä sen enempää, lue itse niin tiedät ;)

   Minussa taitaa olla pariisilais- tai oikeastaan ranskalaisgeeni. Ranskassa ja ranskalaisuudessa tosiaan on sitä jotain <3 Olisi ihanaa joskus päästä sinne pidemmäksi aikaa, vaikka ihan asumaan...

   Hih, ainakin Unna teki yhdestä tupakkaerästä selvää, oli ainakin silloin tervehenkinen :) Lenkkeillessä natsat valitettavasti kiinnostaa, toivottavasti ei ole nikotiinituskat heränneet...

   Verenluovutus ei paljoa kirpaise, mutta tuo hyvän mielen kun tietää, että sillä voi pelastaa jonkun hengen. Useamminkin voisin luovuttaa jos kävisin lähikaupungin Veripalvelutoimistossa, mutta olen käynyt silloin kun tulevat kotipaikkakunnalleni. Mukava saada kiitokset sieltä verenluovutuksen toisesta päästä eli sieltä missä verta tarvitaan <3

   Poista
 5. Voi tuota Nuoruuteni Pariisia, törmään siihen nyt joka paikassa. Se on jäänyt minullakin lukematta, mutta kun ei passaisi ollenkaan lietsoa alati toistuvaa matkakuumetta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusisko, tuon kirjan lukemisessa taitaa tosiaan olla vaarana sairastua matkakuumeeseen (entistä enemmän) :)

   Poista