03 toukokuuta 2013

Blogiajan top 10

Ihana Ilselän Minna haastoi minut esittelemään blogiaikana lukemieni kirjojen top 10:n. Tähän haasteeseen on kiva, mutta toisaalta vaikea tarttua sillä mielipiteet vaihtuvat ja muistijäljet muuttuvat. Halusin helpottaa tehtävää hieman ja karsin listalta uusintaluvut (hei hei King, hei hei Tove Jansson ja muumit!) sekä aivan blogin alkuaikoina lukemani, mutta bloggaamatta jääneet kirjat (hei hei Gabaldon!). Listasin aluksi luettujen listalta parhaimpia kirjoja, mutta niitä kertyi aivan liikaa ja karsiminen tuntui mahdottomalta. Vaihdoin taktiikkaa ja otin käyttöön Susan käyttämän menetelmän luottaa ainoastaan muistiini (joku raja tässäkin, piti kuitenkin tarkistaa, että kirja on luettu annetussa aikahaarukassa). Tänään tuntuu tältä eli top10 satunnaisessa järjestyksessä:

 


Stephenie Meyer: Eclipse (saattaisi olla myös Twilight...)

 


 

Tekipä tiukkaa tiputtaa listalta pois mm. Elif Shafakin Rakkauden aikakirja ja Sirpa Kähkösen Mustat morsiamet, mutta minkäs teet, säännöt ovat säännöt. Täytyy painaa äkkiä Julkaise -nappia ennen kuin muutan (taas) mieleni.

26 kommenttia:

 1. Kani nimeltä jumala on minulla vieläkin lukematta, vaikka tuntuu, että olisi jo aika. Ostin sen alkukielellä pokkarina Hulluilta päiviltä, joten tuolla se jopa on sitten ihan käden ulottuvillakin. Katsotaan......

  VastaaPoista
 2. Minunkin on pitänyt tehdä tämä lista, mutten ole vielä ehtinyt... Kani nimeltä jumala varmasti olisi yksi. Noidan rippi minulla on vielä lukematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, olisi kiva lukea sinunkin kymppilista ja myös Noidan rippi -arvio :)

   Poista
 3. Jahas, Kani nimeltä jumala on ollut minulla kirjastosta lainassa jo muutaman viikon, mutta muut kirjat ovat kiilanneet sen ohi. Täytynee siis jatkaa laina-aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkusisko, älä ainakaan missään nimessä palauta Kania lukemattomana ;)

   Poista
 4. Luen parhaillaan Veljeni Leijonamieltä, muut ovat lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, kiva kuulla sitten mietteesi Veljeni Leijonamielestä :) Oi ihana toukokuu -kirjaa voisin suositella joko nyt toukokuulle tai sitten hellelukemiseksi.

   Poista
 5. Oi ihana toukokuu voisikin olla minulle hyvä kesäkirja. Vettä elefanteille on TBR-listallani. Olin vähän unohtanut sen mutta taidankin lukea sen aika pian. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, Oi ihana toukokuu sopii loistavasti kesäkirjaksi! Jee, toivottavasti Vettä elefanteille -arviota on pian luvassa :)

   Poista
 6. ooh, Noidan rippi ja Vettä elefanteille. Pidin kummastakin kirjasta valtavasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aletheia, aion ehdottomasti lukea lisää Fletcheriä ja Gruenia, molempia löytyy vieläpä omasta hyllystä :)

   Poista
 7. Olen lukenut listalta vain kaksi kirjaa.

  Veljeni leijonamieli on yksi tärkeimmistä kirjoista. Kirja, joka on kulkenut mukana koko elämän 8-vuotiaasta lähtien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, minä luin Leijonan veljeksistä ensimmäistä kertaa vasta aikuisiällä (viime vuonna), mutta se vei sydämeni <3 Se nousi Lindgren-suosikikseni Ronja Ryövärintyttären rinnalle!

   Poista
 8. Hieno lista. Sain muutamia hyviä vinkkejä. Sinisalo ja Fletcher ovat olleet jo jonkin aikaa mielen päällä, että jotain pitäisi lukea. Samoin Harrista olen ajatellut lukea jonain päivänä. Kani varmaan päätyy minunkin listalleni, kunhan saan sen aikaiseksi. Veljeni leijonamieli tuli luettua mukulana, se on ihana! Vettä elefanteille olen hieman karsastanut tyhmästä syystä; en pidä Robert Pattinsonista, joka on siinä leffassa! Aivan niin kuin sillä olisi jotain merkitystä, minkälainen kirja on, tosi loogista ajattelua! =D Toisaalta, tykkään tosi paljon Christoph Waltzista; miksihän hänen leffassa olonsa ei ole assosioitunut positiivisella tavalla. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, listahan teki tehtävänsä jos sait siitä lukuvinkkejä :) Voin suositella noita kaikkia mainitsemiasi (mikä yllättävä paljastus minulta, juurihan valitsin ne suosikeiksini...).

   Hih, totta kai on täysin loogista karsastaa kirjaa näyttelijävalintojen perusteella ;) Minulla on hieman kaksijakoinen suhtautuminen Robert Pattinsoniin, vampyyri-Edwardina tykkäsin hänestä valtavasti, mutta en juurikaan muuten :D Christoph Waltz on loistava!

   Poista
 9. Miten hauskoja kuvia! Minäkin nyökyttelen Vettä elefanteille (ihana!) ja Noidan ripille. Sinisalo kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika K, kiva jos kuvat miellyttivät :)

   Voi lue tuo Sinisalon novellikokoelma, se on mahtava!

   Poista
 10. Arvasinkin, että Kani-kirja löytyisi listaltasi :) Minäkin tykkäsin aikoinaan Vettä elefanteille -kirjasta tosi paljon. Fletcheriä haluaisin kovasti lukea ja yksi hänen kirjoistaan löytyykin jo hyllystä odottamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, Kani kolahti ja kovaa <3 Minun tekisi mieli lukea Fletcheriltä lisää, mutta nuo huojuvat kirjastonkirjapinot huolettavat ;)

   Poista
 11. Minäkin arvasin että Kani löytyy top-kympistäsi. :) Oma listani on vielä muhimassa, ja vaikka rakastan Kania ihan kamalasti, näyttää siltä että muutama väkivahva kirja on kiilaamassa sen pois listalta. :-/

  Muutenkin olet listannut hienoja kirjoja (ja kirjailijoita!) - Fletcheriä, Lindgreniä ja Harrisia, kaikilta olen lukenut kirjoja jotka ovat juurruttaneet oman paikkansa sydämeeni. <3 Lukulistaltani löytyvät myös Neiti Peregrine, johon uskon ihastuvani, sekä Oi, ihana toukokuu (joka minulla yhä odottelee loppuun lukemistaan). Myös Sinisaloon pitäisi tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, hehkutukseni on siis huomattu Kanin osalta ;) Odotan innolla sinun listaustasi, mitähän sieltä mahtaa löytyä... Ehkä arvaankin kirjan tai pari.

   Neiti Peregrine oli yllättävän vahva lukukokemus heikkouksistaan huolimatta, siksi ansaitsi paikkansa listallani. Kiva kuulla lunastaako se ennakko-odotuksesi. Minulla odottaa tuo Oi ihana toukokuu dvd-boksina :) Oli pakko hankkia se itselleni kun pidin siitä niin kovasti silloin kun sitä aikoinaan tv:ssä esitettiin. Sinisaloa pitäisi lukea lisää kunhan tulisi sopiva väli...

   Poista
 12. Veljeni Leijonamieli täytyis ehdottomasti lukea monen, monen (monen monen monen! ;) ) vuoden jälkeen uudestaan. Muistan nuorena hieman jopa pelästyneeni aihetta, eikä kirjan loppukaan palaudu mieleen. Minkähän ikäinen lienee olinkaan tuolloin. Hassua.

  Joo, sama vika Rahikaisella. Mitä tahansa vastaavaa listaa tehdessä mieli muuttuu päivästä riippuen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, minua itse asiassa hieman harmittaa kun en ole lukenut tätä lapsena/nuorempana. En voi vertailla lapsuuden ja aikuisuuden lukukokemuksia.

   Poista
 13. Kiinnostava lista: Meillä ei ole yhtään sama;)

  Kiva nähdä Pintanaarmuja listallasi.

  Noidan rippi oli minusta myös hyvä, mutta ei vetänyt vertoja Meriharakoille, josta tuli ihan sielukirjani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, listamme tosiaan ovat erilaiset ;) Minä olen lukenut sinun listaltasi ainoastaan Oatesin Haudankaivajan tyttären, josta pidin kovasti keskivälin notkahduksesta huolimatta.

   Pintanaarmuja oli yksinkertaisesti pakko nostaa listalle, niin vahva lukukokemus se oli.

   Meriharakat odottaa minulla hyllyssä, luen sen todennäköisesti tänä kesänä.

   Poista