perjantai 15. heinäkuuta 2016

Anne Muhonen & Tiina Konttila: Sirkus RinkeliAnne Muhonen & Tiina Konttila: Sirkus Rinkeli
Robustos, 2015
44 sivua
Luettu: 12.7.2016 (#3 lukumaratonilla)
Mistä: kirjastosta


Ainoa negatiivinen puoli lukumaratonissa on se, että luetut kirjat jäävät jonoon odottamaan postausta kun yleensä bloggaan kirjasta mahdollisimman pian lukemisen jälkeen. Nyt jonossa on siis viisi kirjaa, alan purkaa jonoa lukemisjärjestyksessä. Seuraan Tiina Konttilan eli toisen Sirkus Rinkeli -sarjakuva-albumin tekijän hauskaa ja elämänmakuista Kupla-blogia ja oli itsestään selvää, että tähän sarjakuvasirkukseen on tutustuttava (myös molemmat villasukkalapset ovat lukeneet tämän, tykkäsivät kovasti).

Aapo ystävystyy sirkuksen mukana kiertävän Eppu-tytön kanssa. Epun seurassa Aapo pääsee keksimään Epulle omaa esitystä, tutustumaan sirkuksen arkeen ja tapaamaan muita sirkuslaisia kuten Alman, Pitkämiehen, Mummon, Papan ja Pomon. Sirkus ei kuitenkaan ole vain huvia ja hauskanpitoa vaan sen kulisseista paljastuu myös vakavia asioita esimerkiksi oman paikan löytämisen vaikeutta, kirjanpitäjiksi karanneita vanhempia sekä turvapaikkaa sirkuksesta hakeva salaperäinen Siiri.

Anne Muhosen piirrosjälki on mukavan rentoa, luonnosviivat saavat näkyä lopputuloksessa. Värimaailma on hillitty, vain muutama väri ja niiden eri sävy- tai tummuusasteet tukevat hyvin Tiina Konttilan tarinaa ja sen juonenkäänteitä. Tekstiä on vähän, mutta jokaisessa ruudussa tapahtuu paljon, katsottavaa ja tutkittavaa riittää. Tarina elää ja liikkuu sillä osa kuvista ei pysy ruutujen sisällä vaan jatkuu kivasti toisiin ruutuihin. Puuttuva sivunumerointi hieman häiritsi, mutta onneksi tieto löytyi Sirkus Rinkelin nettisivuilta.

Sirkus Rinkeli on hauska, jännittävä ja sympaattinen kurkistus sirkusmaailmaan. Se on ehkä enemmän lapsille suunnattu, mutta myös aikuinen saa siitä paljon irti. Itse hihittelin muutamille osuville sanaleikeille, erityisesti Epun kirjoja piteleville vanhemmille ja Alfredin ja Brunon tapaamiselle:
Sirkus Rinkelissä ja sen esiintyjien parissa olisi viihtynyt pitempäänkin, mutta eipä hätää, tarinalle on lupailtu jatkoa. Sitä odotellessa pääsee onneksi nauttimaan sirkuksesta ihan livenä kun ensi viikolla Sirkus Finlandia saapuu kylään.

Sirkuslaiset ovat kaikkien ystäviä!
Ja ystävän voi löytää mistä vain.


Sitaattikunniamaininnan saa:

Varpaani tahtovat seikkailla!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa, että tykkäsitte tästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, tätä oli ilo lukea :) Ainoat negatiiviset kommentit tosiaan koskivat pituutta, mutta kun tarinan saa kerrottua niin mitä sitä suotta pitkittämään. Jääpähän nälkä seuraavaan osaan :)

   Poista
 2. Ihana kirja :)
  Tuo sitaatti jää varmasti elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, niin on ja todennäköisesti mieleen jää useampikin sitaatti :)

   Poista