keskiviikko 31. elokuuta 2011

EclipseStephenie Meyer: Eclipse
Little, Brown Book Group, 2007
559 sivua


Kolmas Twilight -sarjan osa, Eclipse, on nyt luettu. Alkaa tämä englanniksi lukeminen sujua rutiinilla, varsinkin kun Meyerin käyttämä sanasto on ehtinyt tulla niin tutuksi. Vaikka sanakirjaa ei juurikaan enää tarvitse on lukeminen edelleen hieman hitaampaa kuin suomeksi lukiessa.

Bella odottaa malttamattomana, että koulun valmistujaiset olisivat ohi ja hän pääsisi muuttumaan vampyyriksi. Tulevaisuuden haaveita varjostaa kuitenkin Victoria, joka edelleen hautoo kostoa puolisonsa kuoleman takia, sekä Seattlessa tapahtuvat murhat, jotka vaikuttavat vastasyntyneiden vampyyrien tekemiltä. Lisäksi vampyyripoikaystävä-Edward ja ihmissusiystävä-Jacob eivät edelleenkään tule toimeen keskenään ja heidän välissään tasapainoilu vaikeuttaa Bellan elämää.

" --- But I wan´t you to know something -when it comes to all this enemies nonsense, I´m out. I am a neutral country. I am Switzerland. I refuse to be affected by territorial disputes between mythical creatures. Jacob is family. You are... well, not exactly the love of my life, because I expect to love you for much longer than that. The love of my existence. I don´t care who´s a werewolf and who´s a vampire. If Angela turns out to be a witch, she can join the party too."

Vaikka iloitsin Edwardin paluusta en voinut olla ärsyyntymättä hänen ylisuojelevaisuudestaan ja omistushalustaan Bellaa kohtaan. Bellan asenne naimisiin menoa kohtaan kyllä pisti pakan tasoihin, on kyllä sen verran vaikea kosittava että lyhytpinnaisempi ja huonomman itsetunnon omaava antaisi jo olla. Onneksi molemmat ärsytyksen aiheet pikkuhiljaa katosivat kirjan edetessä ja sain keskittyä nauttimaan tarinasta. Nautinkin siihen malliin, että meinasi yöunet jäädä lyhyeksi.

Tykkäsin tästä vielä enemmän kuin New Moonista. En pelkästään Edwardin läsnäolon takia vaan myös siksi, että tarina menee aikuisempaan suuntaan. On monenlaisia ristiriitoja, pohdintoja sekä melkein-seksiä ja jännitteitä.

Nyt tekisi mieli säästellä, mutta taidan aloittaa sarjan päätösosan Breaking Dawnin samantien... Eclipsen lukemisesta on jo pari päivää joten johan tuota taukoa on ollut tarpeeksi. Hainkin kirjan jo aamulla ennen töihin lähtöä pöydälle odottamaan. Jos vaikka lukisin "muutaman" sivun ennen nukkumaan menoa.

Tässähän alkaa yksi etappi olla lähellä, syyskuun lopulla tulee vuosi siitä kun aloitin blogin pitämisen. Tiedä vaikka olisi arvontaa luvassa loppukuusta...

7 kommenttia:

 1. Mitä kauemmin tämän kirjan lukemisesta on, sitä enemmän muistan vain ärsyttäviä asioita :)
  Minuakin häiritsi Edwardin omistushalu ja mustasukkaisuus sekä Bellan suhtautuminen avioliittoon. Etenkin tuo jälkimmäinen. Jos on ihan täysin varma siitä, että hlauaa elää loppuelämänsä toisen kanssa - tai tässä tapauksessa ikuisuuden - eikä koskaan ikinä missään nimessä halua ketään muuta, niin mikä siinä avioliitossa oikein on liian sitovaa? :)

  VastaaPoista
 2. En Maija siis ole ainoa joka näihin asioihin takertui :) Samat ajatukset minullakin on tuosta avioliitto-asiasta. Minulla on vielä vaaleanpunaiset- vai pitäisikö sanoa verenpunaiset lasit silmillä tuon kirjan suhteen, eli päällimmäisenä on hyvinkin positiivinen kuva. Saa nähdä miten se ajan myötä muuttuu.

  VastaaPoista
 3. Onnea, voitit arvonnassa! :-) Laitahan viestiä tulemaan. Saat valita kirjan toisena.

  VastaaPoista
 4. Minun piti ihan suosiolla valita aina sellainen hetki näiden kirjojen lukemiseen, että pystyin valvomaan öitä ;). Ihanaa kevyttä viihdettä, kaikkine ärsyttävyyksineenkin ;).

  VastaaPoista
 5. Rooibos: Olisi kyllä ihana käyttää joskus koko yö kirjojen lukemiseen, mutta jossain vaiheessa tulee väsymys vaikka olisi kuinka hyvä kirja ;) Meillä tytöt toimii yleensä tehokkaina herätyskelloina niin en pysty/osaa enää nukkua pitkään. Kyllähän sitä silti lukemisen takia pienen univajeen kärsii ;) Mukava kun kävit kommentoimassa!

  VastaaPoista
 6. Joo, ja eihän siinä yötä myöten lukemisessa kauheasti järkeä aina ole (nimim. kirjaa yöllä kolmeen ja kahdeksaksi töihin...), mutta on se joskus aika kivaa ;).

  VastaaPoista
 7. Minun on pitänyt vetää arki-iltoina "lukuraja" klo 23:een, käytännössä se tarkoittaa usein 24:ää, (ja voi miten minä inhoan noita numeroiden päätteitä, metsään menee mutta menköön) aamulla kun on 6:n jälkeen herätys... Järkeä tai ei, mukavaahan kirjojen parissa valvominen tosiaan on :)

  VastaaPoista