lauantai 2. toukokuuta 2020

Lukumaraton #8Eilen illalla alkoi tuntua, että olisi sopiva aika pitää lukumaraton. En halunnut aloittaa heti vuorokauden vaihtuessa vaan ajattelin katsoa josko lauantaiaamuna tuntuisi siltä, että päivän voisi pyhittää lukemiselle ja tuntuuhan se. Kasasin kirjapinon, nappasin vappuherkkuja viereen ja aloitan lukemisen aamuyhdeksän aikaan. Ensimmäiseksi tartun Stephanie Garberin Finaleen, joka minulla on kesken. Tavoitteenani on käydä päivittämässä etenemistäni.
klo 13.00 / 121 luettua sivua
Stephanie Garberin Finale luettuna. Aamupäivä sujui todella mukavasti maagisessa Valendassa. Trilogia sai ehdottomasti arvoisensa lopun (vai onkohan tähän sittenkin luvassa jatkoa?). Seuraavaksi vuorossa on kotimaista fantasiaa sarjakuvan muodossa eli Janne Kukkosen Voro 2.

klo 18.05 / 460 luettua sivua
Voro on nopealukuinen, mutta silti vain vilahti useampi tunti ennen kuin sain luettua sarjakuvan loppuun. Välillä piti tehdä vähän muutakin kuten pelata biljardia, laittaa ruokaa ja syödä. Seuraavaa kirjavalintaa piti miettiä yllättävän pitkään, päätin palata Tylypahkaan Harry Potter ja salaisuuksien kammio -kirjan myötä.

klo 9.00, sunnuntai / 657 luettua sivua
Aloitin Harry Potter ja salaisuuksien kammio -kirjan edellisellä lukumaratonilla, mutta koska kirja oli jäänyt pitkäksi ajaksi kesken aloitin sen eilen alusta. Kävin illalla lenkillä, mutta ilmeisesti raitis ilmakaan ei auttanut ja lukuväsymys taisi alkaa jo painaa sillä loppuillan lukemisesta ei tuntunut jäävän mitään mieleen ja paikkailinkin aamulla illan viimeisiä sivuja lukemalla ne uudelleen. Lukumaratonini loppui yhdeksältä, mutta taidan silti lukea kirjan tänään loppuun.

Lukeminen on tuntunut varsinkin nyt korona-aikana sujuvan jotenkin hitaasti, saman huomasi nyt lukumaratonillakin. Ei kokonaissivumäärä silti ihan onnettomaksi jäänyt ja mikä tärkeintä oli jälleen mukava pyhittää vuorokausi lukemiselle, vaikka tein välillä vähän muutakin.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Mukavasti sujui loppumaraton ja "valmista" tuli klo 9. Jos sitten seuraavaksi vaikka vähän lukisi ;)

   Poista
 2. Hyvän sivumäärän sait kasaan! Voro on kyllä tosi mahtava, saataisiin vaan kolmaskin osa pian lukuun. :) Garberin sarjaan en ole vielä tutustunut, mutta se kyllä kiinnostaa aika lailla. Fantasiamaailmat taitavat olla oivaa todellisuuspakoa just nyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, jo yksistään Vorosta tuli sivuja ihan huomaamatta :) Voin suositella Garberin sarjaa, tykkäsin kovasti! Fantasiamaailmoihin on ihan kiva paeta näinä aikoina, toisaalta huomaan kaipaavani myös sellaista lempeää ja hidasta kirjallisuutta.

   Poista