tiistai 3. huhtikuuta 2012

Himaset - Juustoon ei saa piirtää! ja Keijut ei juo kahvia!Aino Havukainen ja Sami Toivonen:
Himaset - Juustoon ei saa piirtää!
Otava, 2008
60 sivua
ja
Himaset - Keijut ei juo kahvia!
Otava, 2009
60 sivua


Jos kerran kirjoitin Ville Tietäväisen sarjakuvaromaanista, on tasapuolisuuden nimissä postattava myös näistä Aino Havukaisen ja Sami Toivosen sarjakuva-albumeista. Pariskunta on minulle tutumpi Tatu ja Patu -lastenkirjoistaan, mutta nyt siis oli tutustumisuvorossa aikuisille suunnattuja sarjakuvia. Kiinnostuin näistä albumeista kun Linnea esitteli ne Kujerruksia -blogissaan. Sain vielä molemmat albumit samalla kerralla kirjastosta, joten luin nämä yhteen pötköön.

Himasten perheeseen kuuluu äiti Hanna, isä Ola ja kaksi tytärtä, Emmi ja Elina, joiden iät ei muuten hirveän kauas heitä omista 4- ja 6-vuotiaista tytöistämme. Pientä yhdennäköisyyttäkin on havaittavissa meidän perheeseen. Monet albumeissa kuvatut tapahtumatkin tuntuvat tutuilta, niin kuin varmasti monessa muussakin lapsiperheessä. Saa hihkaista hep! jos näyttää tutulta (ensimmäinen kuva albumista Juustoon ei saa piirtää! ja toinen albumista Keijut ei juo kahvia!):


Minä tosin samaistun suklaansyöjään ja toisessa stripissä niin isän kuin äidinkin osaan...

Tilannekomiikka toimii loistavasti ja yhdessä sivussa ehditään kertoa kaikki tarpeellinen. Tällaistahan tämä lapsiperheen arki usein on. Älämölöä, salassa herkuttelua, prinsessaleikkejä ja paljon muuta. Juustoon ei kuitenkaan ole meillä piirretty, mutta tytöt ovatkin juustohiiriä ja mieluummin nappaavat juuston parempiin suihin ;)

Pidin yksinkertaisesta piirrosjäljestä ja myös tarinoista. Minulle tällaiset sivunmittaiset stripit sopivat paljon paremmin kuin sarjakuvaromaanit, eli tällä kertaa ei tarvinnut poistua lukumukavuusalueelta mihinkään. Suosittelen :)

12 kommenttia:

 1. Mainiota että luit ja pidit! Tämä on kaikessa simppeliydessään riemukas ja raikas, tulisipa lisää. Minulla on Tatut ja Patut lukematta, niihinkin on ollut tarkoitus tutustua.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Linnea, että vinkkasit näistä :) Lisäosia minäkin toivon ja odotan... Meillä on ollut vasta yksi Tatu ja Patu lainassa, sitä luettiin ja tarkasteltiin oikein urakalla!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä vain, Pisarainen :D Itsensä (ja perheensä) tunnisti todella monesta stripistä ;)

   Poista
 3. Minulla on nämä molemmat omassa hyllyssä. Siis Himasten perheen arki on niin tuttua, hillittömän hauskan osuvaa, että nauran näille aina vedet silmissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susa, minäkin nauroin niin kovasti, että miestäkin rupesi kiinnostamaan lukemiseni :) Nämä voisi tosiaan hankkia ihan omaksikin...

   Poista
 4. Oi joi joi! Miten on menny kokonaan ohi tällaiset, en tajua! Taloudessa ei ole lapsia, mutta Tatu ja Patu -kirjoja siitä huolimatta on. *eh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maukka, en minäkään näistä tiennyt ennen kuin Linnea näistä postasi! Tatut ja Patut ovat myös hauskoja. Sitä paitsi kuka sanoo, että ei voisi omistaa lastenkirjoja jos ei ole lapsia ;D

   Poista
 5. Minäkin tykkään näistä tosi paljon :) viime viikolla käytiin ravintolassa syömässä ja pienempi poika kailotti ihan koko ajan omia juttujaan. Koitettiin saada sitä olemaan hiljempaa, niin lapsi ihmetteli - edelleen suureen ääneen - "ai miksi ei saa olla normaalisti?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, poika pohti elämän suuria kysymyksiä :D Me käydään aika harvoin "oikeassa" ravintolassa koko perheen voimin, viimeksi ennakoitiin älämölöt ottamalla pienet lelut mukaan. Voi sitä autuutta, kun sai syödä rauhassa annoksen loppuun...

   Poista
 6. Jostain syystä olin luullut, että näitä Himasia on vain se uusin, viime vuonna ilmestynyt albumi (joka sekin on jostain syystä jäänyt mulla lukematta). Voi riemua, kun törmäsin tänään kirjastossa näihin kahteen vanhempaan albumiin. Tilanteet ovat NIIN tuttuja lapsiperhearjesta, että päädyin hihittelemään yksinäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaäiti, se uusin Himaset on käsittääkseni yhteisnide näistä kahdesta, mukaan on lisätty vielä uusia sarjiksia. Se olisi kiva lisä omaan kirjahyllyyn, näiden tilanteet kun tosiaan ovat niin tuttuja lapsiperheessä :D

   Poista