19 lokakuuta 2020

Lukumaraton #9


 
Keräsin mökille mukaan kassillisen kirjoja, ajattelin juhlistaa syysloman alkua lukumaratonilla. Yleensä olen aloittanut lukumaratonit keskiyöllä, mutta nyt päätin startata klo 21.00. Nettiyhteys on aika hidas, joten saa nähdä pystynkö tekemään välipäivityksiä. Kirjapinossa on täsmäiskuja lukuhaasteisiin, jännitystä, runoja, uusia ja vanhoja tuttavuuksia, sarjakuvia jne. Ensimmäinen valinta on Marko Hautalan Kuiskaava tyttö eli kotimaista kauhua pimeään iltaan...




Klo 0.50 / 165 luettua sivua
Mieli tekisi vielä jatkaa Hautalan kirjan parissa, mutta silmissä alkaa uni painaa. Täytyy (toivoa, että kukaan ei kuiskaile korvaan) jatkaa lukemista aamulla.

Klo 12.05 / 255 luettua sivua
Aamu meni vähän pitkäksi oireilevan migreenin ja huonosti nukutun yön jäljiltä. Kävin ulkona hengittämässä pakkasilmaa, se piristi. Luin Hautalan kirjan loppuun, oli mukavan hyytävä. Nyt taidan syödä lounasta ja miettiä mitä lukisin seuraavaksi.

Klo 14.40 / 635 luettua sivua
Jim Davisin Paksu Karvinen toimi sopivana vastapainona Hautalan jännitykselle. Loistavaa kissahuumoria, toimii myös koiraihmiselle. Nyt kahvia ja seuraavan kirjan kimppuun. 

Klo 15.35 / 719 luettua sivua
Otin kahvin seuraksi Heli Slungan Kehtolauluja kuoleville -runokokoelman. Muuten hyvä valinta, mutta kahvi meinasi jäähtyä. Slungan runoissa yhdistyy kauneus ja rumuus. Näihin runoihin täytyy palata, ne vaativat aikaa avautuakseen täyteen kukkaan.

Klo 21.00 / 778 sivua
Slungan jälkeen tartuin Veikko Huovisen Lentsuun, mutta lukuvauhti hiipui iltaa kohden ruoanlaiton, ulkoilun ja saunomisen myötä. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen päivän lukusaldoon.

6 kommenttia:

  1. Tunnelmallista lukumaratonia! Ketun Kätilö on yksi kaikkien aikojen lempparini. Sitä siis kovasti suosittelen. t. Pihi nainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pihi nainen! Ketun Rose on poissa oli kiinnostava ja kielellisesti taitava, joten odotukset Kätilöä kohtaan ovat kovat.

      Poista
  2. Mukavaa maratonia! Se onkin aivan oivallista ajanvietettä syyslomalle. :) Pinostasi ainakin Fred Vargasin kirja on minulle tuttu, ja oli tosi hyvä (kuten Vargas nyt yleensä on...).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos MarikaOksa :) Kyllä, lukeminen sopii lomaan kuin nenä päähän. Vargas vaikuttaa parin kirjan lukukokemuksella oikein hyvältä!

      Poista
  3. Mnäkin olen Kuiskaavan tytön lukenut ja pidin siitä. Muutaman muunkin Hautalan kirjan olen lukenut. Katja Ketun Kätilö löytyisi omastakin hyllystä: olen sitä kerran aloitellut, mutta jöi kesken alkuunsa. Taisi olla jotain kirjan kielessä/tyylissä, joka ei ainakaan silloin toiminut minulle.

    Mukavia lukuhetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elegia! Muutaman Hautalan olen lukenut ja ne kaikki ovat olleet omalla tavallaan vakuuttavia. Kätilö jäi minulta hypetyksen takia ilmestymisen jälkeen lukematta, mutta nyt voisi olla sen aika.

      Poista