perjantai 27. tammikuuta 2017

Ehdokkaani Blogistanian vuoden 2016 parhaiksi kirjoiksiOn taas aika äänestää viime vuoden parhaita kirjoja. Jokainen äänestykseen osallistuva bloggaaja julkaisee omat pisteensä samanaikaisesti perjantaina 27.1.2017 klo 10.00 (ajastus, toimithan!), jonka jälkeen kunkin kilpailukategorian emännät laskevat annetut äänet ja tulokset julkaistaan emäntä/isäntäblogeissa 28.1.2017 klo 10.00. Äänestän tällä kertaa kolmessa kategoriassa, alla omat ehdokkaani pisteineen.
3 pistettä saa:
Minna Rytisalo: Lempi
Taidokas, hiottu ja huolella viimeistelty, ilman mitään vivahdetta laskelmoinnista tai kliinisyydestä. Tulvillaan tunnetta, rakkautta, vihaa, syyllisyyttä, ikävää, kateutta, kiitollisuutta. Kutakuinkin täydellinen kirja.

2 pistettä saa:
Kirsi Alaniva: Villa Vietin linnut
Lukeminen aiheutti useamman kerran vilunväristyksiä. Tiesin takakansitekstin perusteella odottaa jännittävää historiallista kartanoromaania, mutta hienoinen yliluonnollinen ote oli mukava lisä tarinaan.

1 pisteen saa:
Kaiho Nieminen: Ihmissuden kronikka
Niemisen kerronta on rikasta ja vahvaa. Hän kuvaa vanhoja tapoja, uskomuksia, elämää sekä luontoa kiinnostavasti ja todentuntuisesti. 

3 pistettä saa:
Sarah Winman: Merenneidon vuosi
Merenneidon vuosi on kuin meren aalto. Se kiusoittelee, tulee lähelle ja karkaa välillä kauemmas ja kun heittäydyn varomattomaksi se ryöpsähtää kohti, päälle ja yli, vie mennessään. Tässä kirjassa on ripaus taikaa.

2 pistettä saa:
Anthony Doerr: Davidin uni
Davidin unesta tulee mieleen jäätävän kylmä ja äänetön pakkaspäivän ilta. Sekä kaunis, timanttien lailla kimaltava lähes näkymätön ohut pakkaslumisade, joka leijuu hitaasti ilmassa. Davidin uni ei kuitenkaan ole kylmä vaan lämmin, viipyilevä, unenomainen ja upea.

3 pistettä saa:
Ransom Riggs: Kolkko kaupunki (toinen romaani Neiti Peregrinen eriskummallisista lapsista)
Monenlaiset eriskummallisuudet kuten näkymättömyys, vatsasssa elävät mehiläiset, pyrokinesia, oudot eläinlajit ja silmukat eli eräänlaiset rinnakkaismaailmat kutkuttavat mielikuvitusta ja saavat ahmimaan sivun toisensa jälkeen.


13 kommenttia:

 1. Kiintoisat valinnat täälläkin! Lempille sydän, Villa Vietin laitan muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, kiva jos Villa Vietin linnut saa lisää lukijoita! Olin jo jättää äänestämättä, mutta en voinut koska Lempi <3

   Poista
 2. Kolkko kaupunki olisi lennähtänyt listalleni, mutta en ole sitä vielä blogannut.
  Ihana Villa Vietin linnut, se on myös minun listallani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kiva kuulla, että sinäkin tykkäsit Kolkosta kaupungista. Villa Vietin linnut oli kyllä hieno, yllättävä teos.

   Poista
 3. ❤️ Lempi ❤️ Minut Merenneidon vuosi jätti rannalle (eli kirja jäi kesken ihan alussa), lähtökohtaisesti aihe kyllä kiehtoi. Villa Vietin linnut haluaisin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, niinpä! <3 Lempi <3

   Merenneidon vuosi oli jännä, alku oli tahmeahko ja sekava, mutta sitten se oli menoa <3 Luin lopulta kirjan kahdesti peräkkäin. Mahtavaa jos innostut lukemaan Villa Vietin linnut!

   Poista
 4. Kolkon kaupungin hain juuri kirjaston varaushyllystä. Kiva kuulla, että tykkäsit kirjasta. Villa Vietin linnut taisi olla jollakin muullakin listalla. Kiehtovan oloinen kirja, lisään lukulistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, odotan innolla ajatuksiasi Kolkosta kaupungista, minä tykkäsin kovasti! Villa Vietin linnut saa vahvan suositukseni, hieno kirja!

   Poista
 5. Minulla on juuri kesken tuo Davidin uni! Olen jo ensimmäisen osan lukenut innostuneena, sillä kirja vaikuttaa jo tässä kohtaa paljon paremmalta kuin Kaikki se valo mitä emme näe, joka jätti aika valjun olon itselleni.
  Hauskaa muutenkin miten erilaisia listoja meillä kaikilla on, koko ajan bongaa aivan eri kirjoja ja eri pisteillä, mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, minulla Kaikki se valo (...) on vielä lukematta, mutta aion ehdottomasti lukea sen, niin hieno Davidin uni oli!

   Listat tosiaan oli erilaisia, mikä rikkaus :)

   Poista
 6. Pidin todella paljon Kaikki se valo jota emme näe -kirjasta, ja siihen nähden Davidin uni oli vähän vaisu kokemus, vaikka hetkensä oli siinäkin. Olisikin varmaan ollut parempi lukea ne toisin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, sittenhän aloitin juuri oikeasta Doerrin kirjasta :) Jännä nähdä tykkäänkö Valosta enemmän vai vähemmän kuin Unesta...

   Poista
  2. Hanna, sittenhän aloitin juuri oikeasta Doerrin kirjasta :) Jännä nähdä tykkäänkö Valosta enemmän vai vähemmän kuin Unesta...

   Poista