torstai 24. huhtikuuta 2014

Charlaine Harris: Veren muistiCharlaine Harris: Veren muisti (#11)
Gummerus, 2013
363 sivua
Suomentanut: Sari Kumpulainen
(Dead Reckoning, 2011)
Luettu: 21.4.2014
Mistä: kirjastosta


Näemmä samalla kaavalla mennään kuin viimeksi, ensin Kalle Päätalon Iijoki-sarjaa ja sen jälkeen Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse-sarjaa. Mitä sitä suotta muuttamaan hyväksi havaittua kaavaa ;) Tosin nyt kävi niin, että tulin vähän niin kuin vahingossa lainanneeksi ja aloittaneeksi seuraavan Sookie-kirjan, joten järjestys saattaa järkkyä...

Keijusukulaisten määrä Sookien talossa on tuplaantunut, sillä Clauden lisäksi sinne on muuttanut myös Dermot, joka ei ollutkaan pahisten puolella vaan pelkästään kirouksen vallassa. Eric keskittyy riitelemään Pamin kanssa ja Sookie viettää enemmän aikaa sukulaistensa ja ystäviensä kuin miehensä kanssa. Sookien työpaikalle Merlotte'siin tehdään polttopulloisku, mutta ketä vastaan ja miksi? Samin pyörittämä Merlotte´s samoin kuin Ericin vampyyribaari Fangtasia ovat menettäneet asiakkaitaan kahden uuden baarin myötä eikä polttopulloisku ole Merlotte´sille kovin hyvää mainosta. Victor Madden eli Nevadan, Louisianan ja Arkansasin kuninkaan Felipe de Castron paikallinen sijaishallitsija lyö kapuloita Ericin ja sitä myöten myös Sookien rattaisiin eikä Sookien vanha vihollinen Sandra Pelt ainakaan helpota Sookien monimutkaiseksi ja vaaralliseksi muuttunutta elämää.

Kokeile Sookie Stackhousen täpärien tilanteiden dieettiä! Juokse henkesi edestä ja jätä ruokailu väliin. Tulee liikuttua, ja liikakilot karisevat! 

Tämä yhdestoista osa oli yhtä viihdyttävä ja nopeasti luettava kuin aiemmat osat, mutta huomasin sekoittavani joitakin sivuhenkilöitä tai unohtaneeni jonkun kokonaan. Ei liene kovin vakavaa, sarjan henkilökavalkadi on suuri ja vaihteleva, kunhan nyt muistaa ne tarinan kannalta tärkeimmät tyypit. Osa sivuhenkilöistä tosin saa jossain vaiheessa tärkeämmän merkityksen tarinan kannalta, kuten esimerkiksi aiemmissa osissa vilahtanut demoniasianajaja Desmond Cataliades, jolla on Sookielle mielenkiintoista kerrottavaa Sookien telepatiakyvyn samoin kuin erään keijutaikakalun alkuperästä ja myös hänen mumminsa menneisyydestä. Mielenkiintoista nähdä kuinka Harris saa nivottua juonenpätkät yhteen, sarja kun lähenee loppuaan.

Yhtä asiaa ihmettelen suuresti, mitä ihmettä on tapahtunut Sookien ja Ericin väliselle kipinöinnille? Valittelin samaa jo aiemmin eikä tilanne näy korjaantuvan vieläkään. En voi uskoa, että vampyyrisitein solmittu avioliitto Ericin kanssa olisi väljähdyttänyt pariskunnan kemiat tällaiselle arkiselle ja paikoin jopa viileälle tasolle - vai olisiko? Minusta kipinöintiä oli paikoin enemmän jopa Sookien ja hänen ex-vampyyripoikaystävänsä Billin kuin Sookien ja Ericin välillä ja tuntuu, että pikku hiljaa sympatiani alkavat kääntyä Ericistä Billiin (tv:n puolella liputan aina Ericin eli Alexander Skarsgårdin puolesta, mutta ei mennä nyt siihen). En nyt kuitenkaan vielä menetä toivoani kirja-Ericin suhteen. Pian nähdään kuinka käy... Hämmästelin myös sitä, että Sookie teki hänen ja Ericin verisiteeseen liittyvän päätöksen melko hepsankeikkamaisesti ja seurauksia ajattelematta, mutta sellainenhan Sookie välillä on.


Sitaattikunniamaininnan saa lause, jossa Sookie, tuo vampyyrejä ja muita pelottavia pahiksia tappanut tarjoilijatar käyttää salaista asettaan ;) :

Toivoin, että takapuoleni ryttäisi hänen paitansa niin pahasti, ettei sitä saisi sileäksi enää millään.

6 kommenttia:

 1. Kenenkäs kanssa se Sookie nyt sitten oikein on? Päätin jo lopettaa tämän sarjan lukemisen, mutta pakko ainakin seurata sinun kirjoittelua tästä. :D Havaitsin samaa ongelmaa kuin sinä eli alkoi mennä henkilöt sekaisin päässä enkä edes enää muistanut kaikkia. Se alkoi ärsyttää. Oma vika tietty, kun pitelin melko pitkiä välejä tämän sarjan lukemisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, Sookie on Ericin kanssa, he ovat vampyyrisitein solmitussa avioliitossa. Sookie ja Bill ovat tekemisissä "vain" naapureina ja jonkinlaisina ystävinä. Hah, pysyt kuitenkin vähän kartalla tapahtumista näiden minun postausteni kautta jos et itse luekaan näitä ;D

   Poista
 2. Mun pitäis kyl saada luettua tämä sarja! Ekan ja tokan kai olen lukenut mut sit on jäänyt, taidan kyllä omistaa ne melkein kaikki, joko suomeksi tai englanniksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissis, lue ihmeessä jos kaipaat viihdyttävää kirjaa :) Minä en ole näitä hankkinut omaksi enkä todennäköisesti tulekaan hankkimaan, en haikaile sarjan uudelleenlukua (toisin kuin Meyerin Twilightien).

   Poista
 3. Mulla kyllä unohtui ja sekoittui myös iloisesti niitä sivuhenkilöitä - ja välillä ehkä keskeisempiäkin.

  Samaten pistin merkille sen, miten äkkiä Sookien ja Ericin välinen intohimo tuntui laantuvan. (Vai laantuiko? Ehkä se vain näyttää siltä… ;) Koitan olla paljastamatta mitään niistä tulevista osista :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, ehkä minun ei sitten tarvitse vielä huolehtia muistini pettämisestä kerran muillakin henkilöt sekoittuvat ;)

   Ihanaa kun yrität varjella minua juonipaljastuksilta, sopivan salaperäisesti sanottu :D

   Poista