sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteVoi voi. Taas lukutoukkaa viedään, kun kohdalle osui vastustamaton haaste: Ota riski ja rakastu kirjaan. Haastehan on lähtöisin Marjikselta, joka halusi patistaa kirjaystäväänsä lukemaan erään kirjan. Tässä vielä tarkemmat ohjeet ennen kuin kerron mikä kirja minut haastettiin lukemaan ja  kenen bloggarin haastan mukaan:


Säännöt:
Mitä teet, jos sinut haastetaan Ota riski ja rakastu kirjaan -haasteeseen?
1. Joudut lukemaan haastajasi sinulle määräämän kirjan. Jos olet jo lukenut sen, voit pyytää haastajalta uuden kirjan. 
2. Vastavuoroisesti sinä saat määrätä haastajallesi yhden kirjan luettavaksi. 
3. Samalla voit siirtää haasteen eteenpäin ja määrätä vähintään yhdelle kanssabloggarillesi kirjan luettavaksi. Hän puolestaan saa tämän jälkeen määrätä sinulle takaisin yhden luettavan kirjan. Jos olet todellinen riskinottaja, haasta niin moni kuin uskallat! Muista, että joudut myös lukemaan kirjat, jotka he määräävät sinulle.

Kun lähetät haasteen eteenpäin, kopioi mukaan myös säännöt ja haasteen kuva. Haasteesta saa myös kieltäytyä, jos on jo esimerkiksi ehtinyt tai ei vain halua osallistua. Silloin haastaja voi siirtää haasteen jollekulle toiselle.


Elma Ilona Tarinauttisen hämärän hetkistä oli sitä mieltä, että minun tulisi lukea Susan Fletcherin Noidan rippi, haastajani mukaan ehkä hienoin lukemansa kirja koskaan. Kirja onkin kiinnostanut minua, joten alkuviikosta on suunnattava kirjastoon :) Elma Ilona saa vastahaasteena Markus Zusakin Kirjavarkaan, joka piti minua otteessaan useiden tuntien ajan ja on yksi parhaimpia lukemiani kirjoja. Vaikuttavia lukuhetkiä, Elma Ilona :)

Siirrän  haasteen eteenpäin Bibliofilen Disalle, joka vasta tunnustautui keltanokaksi Stephen Kingin kirjojen suhteen ja kaipaili haastajaa Uinu uinu lemmikkini -kirjalle. Kingin toinen klassikko Hohto voisi sopia haastajaksi. Jos Hohto on tuttu, toisena vaihtoehtona on Kuulolla, joka on uudempaa Kingiä. Jännittäviä lukuhetkiä Disa, mikäli otat haasteen vastaan :) EDIT: Disakin otti haasteen vastaan ja haastoi minut lukemaan Richard Adamsin Ruohometsän kansan.

9 kommenttia:

 1. Tämä onkin oikein mainio! Olen nähnyt Hohdosta sekä Kubrickin version että Kingin itsensä parempana pitämän minisarjan, ja usein pohtinutkin, kuinka kirja eroaa ensinnämainitusta. Tämän kimppuun on nyt kaksinverroin suurempi syy ryhtyä! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Disa, kiva jos haastekirja miellyttää, odotan innolla arviotasi kirjasta :) Minä en ole tainnut nähdä tuota minisarjaa, Kubrickin version taas moneen kertaan, löytyypä dvd omasta hyllystäkin.

   Poista
 2. Kiitokset vastahaasteesta! Ostin Kirjavarkaan ihan omaksi kun Huutonetistä edukkaasti löytyi, pääsen lukemaan heti kun posti sen roudaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elma Ilona, kiva kuulla :) Minäkin ostin Kirjavarkaan itselleni kun ihastuin siihen niin kovasti ensimmäisen lukukerran jälkeen (taisi olla 2-3 € Suuren suomalaisen kirjakerhon alessa, kun vielä kirjakerhoihin kuuluin).

   Kävin tekemässä Noidan ripistä seutuvarauksen (?) kirjastossa, pääsen siis minäkin haasteen pariin lähipäivinä...

   Poista
 3. Ja kirja takaisin! Huomasin, että sinullakin on TBR-listalla Minä, Ozzy -oletko lukenut Sharon Osbournen Extreme (tai suom. Täysillä) ? Jos et, niin siinäpä se, ikäänkuin toisen osapuolen näkökulma menneistä vuosista. Lukiessa sai niin nauraa kuin pyöritellä silmiä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, Sharonin kirjan olen lukenut, tunteet tosiaan menivät lukiessa melkoista vuoristorataa :) Mikä olisi kakkosvaihtoehto?

   Poista
  2. Yritin jo eilen kommentoida, mutta liekö bloggerissa oli taas häikkää. Vieläkin lukee jokaisessa blogissa gadgettien kohdalla "määritetty väärin"...

   No mutta, jokatapauksessa! Siinäpä tosiaan oli melkoinen elämäkerta :D Odotan uteliaisuudella itsekin tuon Ozzyn version kimppuun pääsyä.

   Kakkosvaihtoehtona ehdottaisin Richard Adamsin Ruohometsän kansaa :)

   Poista
  3. Jotain ongelmia Bloggerissa tosiaan on, kun kaikki kommentit eivät tule perille. Saisi jo tulla muutos tilanteeseen, mielellään haluaisin lukijat -gadgetinkin taas toimimaan.

   Ruohometsän kansaa en ole lukenut, vaikka monesti on mielessä käynyt. Eli kiitos vain, vastahaaste on hyväksytty :)

   Poista
  4. Heh, mietin jo että minkähän keksin kolmanneksi vaihtoehdoksi, jos olet lukenut senkin :D

   Katoin ite joku aika sitte elokuvan, joka perustuu kirjaan, ja se jätti niin hämmentyneen olotilan, että tarkoituksena on itselläkin lukea samainen kirja, joko englanniksi tai suomeksi. Mukava sitten vertailla ajatuksia, minkälainen tarina lieneekään... :)

   Poista