keskiviikko 23. toukokuuta 2012

11+11

Sain Helmi-Maaria Pisaralta ja Kaisalta 11 kysymyksen haasteet. Kiitos molemmille :) Tässä siis pieni kurkkaus blogiesiripun taakse vastausten merkeissä. Pisarainen heitti haasteella ensin, joten oikeudenmukaisuuden nimissä vastaan ensin hänen kysymyksiin. (Ja koska Blogger ensin "söi" vastaukseni ja sitten muuten vain kieltäytyi yhteistyöstä, ovat vastaukset jo pari päivää vanhoja. En kuitenkaan ala enää päivittämään uudelleen.) En haasta tällä kertaa ketään mukaan, sen verran monessa blogissa tämä haaste on jo käynyt.


Helmi-Maaria Pisara heitti seuraavat pähkinät purtavaksi:

1. Mitä näet, kun katsot sormiesi läpi?
Kuvainnollisesti; vasta osittain haravoidun pihan (ja keskeneräiset pihatyöt muutenkin). Kirjaimellisesti; olohuoneen kirjattoman kirjahyllyn (kirjat ovat työhuoneen kirjahyllyissä), tv:n, arkkupöydän, jolla mm. nachoja (pienen hetken) sisältänyt lautanen, ystävältä saatu mansikkamuki.

2. Osaatko puhaltaa päänkokoisen purkkapallon ja jos et, miksi ihmeessä et?
Enpä taida osata, ehkä pitäisi kokeilla. Rasitusastma aiheuttaa rasittavia rasitteita. Tai ehkä minulla on purkka hiuksissa -pelko, enkä uskalla sen takia edes yrittää.

3. Mitä kuulet, kun näet metsän?
Koivujen kuiskutusta, siis suhisevaa havinaa.

4. Kävelisitkö mieluummin hiekka- vai kivirannalla paljain jaloin?
Hiekkarannalla, mielellään lähes kuumalla.

5. Mikä on paras löytösi viime ajoilta?
Oi ihana toukokuu dvd-boksi. Tosin mietin ostamista liian kauan, oli ehditty myydä jo loppuun. Pahus. Uutta erää odotellessa...

6. Mikä on hurjin paikka, missä olet nukkunut, miksi?
Saksa, Schwerin, rautatieaseman penkki (vaikka eihän paikassa varsinaisesti mitään hurjaa ole). Olimme mieheni kanssa Interraililla ja pysähdyimme kyseiseen paikkaan odottaamaan seuraavan päivän jatkoyhteyttä. Iski pihiys ja säästimme yöpymiskustannuksissa, emme halunneet muutaman tunnin yöunien takia etsiä hotellihuonetta.

7. Jos kutsuisin, tulisitko luokseni kylään; miksi/miksi et?
Miksipä ei. Olisi kiva tavata kasvotusten ja livenä, täällä blogistaniassa kun "tavataan" lähes päivittäin.

8. Mikä on mielestäsi kaunein sana?
Jos äkkiseltään vastaan niin aamu. Vaikka en ole yhtään aamuihminen. Sana vain kuulostaa jotenkin kauniilta ja hämyiseltä, myöskin nimenä. Jos otetaan merkitys mukaan niin rakkaus.

9. Miksi sanotaan, että valkoisen vastakohta on musta?
En tiedä, mutta varmasti mietin tätä kauan. Kysymys jumii ajatuksiin!

10. Mitä teet, todennäköisesti, huomenna kello 14 aikaan?
Juon kahvia.

11. Mitä mieltä olet tästä lauseesta, joka aloittaa uusimman käsikseni: "Seinän takaa kuuluva kolahdus ja sitä seuraava kovaääninen kirosanatulva saivat Emilien keskeytymään."
Sitä, että kuulostaa tutulta ja sinulta! Ja että haluan lukea lisää, loppuun asti. Sinun sanojen käyttö saa hymyilemään :)


Sitten Kaisan kysymyspatteristoon:

1. Mitä kirjaa luet tällä hetkellä?
Muriel Barberyn Siilin eleganssia perinteisenä kirjana, Maija Haaviston Marian ilmestyskirjaa sähköisesti ja vielä rinnalla Raamattua yleissivistys(ikuisuus?)projektina.

2. Mikä on lempipuuhaasi kesällä?
Yhdessäolo perheen kanssa ilman tiukkaa aikataulua. Lukeminen auringonpaisteessa. Kesäsateen kuuntelu. Uiminen ja vesileikit lasten kanssa. Reissu(t). Vaikea sanoa vain yhtä :)

3. Kuka tai mikä inspiroi sinua?
En nyt tiedä inspiroimisesta, mutta Tove Janssonin teksteistä saan ammennettua ihmeellistä voimaa ja viisautta. Voimaa saan myös musiikista (My Chemical Romance ym.).

4. Taito, jonka haluaisit oppia?
Juokseminen. Huomasin sunnuntaina, että olen meidän perheessä ainoa, joka ei pysty juoksemaan pitkästi. Vielä minä ratkaisen mysteerin ja opin...

5. Jos et asuisi Suomessa, missä maassa voisit kuvitella asuvasi?
Minussa taitaa asua pieni ranskalainen.

6. Jos ottaisit valokuvan juuri nyt, mitä siinä näkyisi?
Katso Helmi-Maarian ensimmäinen kysymys ja kohta kirjaimellisesti.

7. Kuvaile sydämen maisemaasi.
Rauhallinen paikka, sellainen mökkimaisema, pihlajia, vettä, omat rakkaat lähellä.

8. Mainitse yksi kirja, jonka aiot lukea kesällä.
En ole varsinaisesti tehnyt kesälukusuunnitelmia, mutta Enid Blytonin Viisikko -sarjan pariin kaipaan. Vastataan siis Viisikko aarresaarella.

9. Jos olisit jokin Muumien hahmo, mikä luultavasti olisit?
Jostain syystä samastuin Tuhtoon, (Muumilaakson marraskuun) pieneen homssuun. On minussa myös aika paljon Pikku Myytä ;)

10. Tunnetko paljaiden jalkojesi alla mieluiten hienon rantahiekan, vihreän nurmen vai vilvoittavan veden?
Hienon, lämpimän rantahiekan.

11. Jos matkustaisit aikakoneella ajassa taakse- tai eteenpäin, minne matkaisit käymään?
Haluaisin matkustaa tapaamaan mummuani, joka on kuollut ennen syntymääni.


Lopuksi vielä musiikillinen helmi Youtuben kätköistä. Nauttikaa :)2 kommenttia:

  1. Kiitos, että vastasit! :) Olipa mukavaa lueskella näitä. Yhtä mieluisaa kesäpuuhaa on tosiaan vaikea vastata; itsekin varmasti vastaisin useamman. Symppis vastaus muumikysymykseen! :)Ja minäkin haluaisin oppia juoksemaan niin, että jaksaisin pidempään kuin mitä nyt. Tai minun oikeastaan pitäisi saada siihen touhuun joku kipinä, että ei tulisi niin pitkiä taukoa, mikä vain haittaa kehittymistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, vastauksia oli kiva miettiä :) Toivottavasti sinäkin löydät juoksukipinän ;)

      Poista