torstai 2. helmikuuta 2012

Kirjahyllyn täytettä ja jos minä saisin valita

En aikonut edes kurkata verkkokirjakauppojen kirja-aleja, mutta Adlibriksen hyvin suunniteltu markkinointi toimi jälleen. Pikkuisen puolivahingossa napsautin sähköpostimainoksen alelinkkiä ja no... sanotaanko, että sisäinen kirjahamsteri pääsi irti... Seitsemän ylintä on Adlibriksesta (ale on vielä voimassa, vierailu sivuilla ihan omalla vastuulla!), neljä alinta on sitten kahdesta kirjakerhosta. Liityin kirjakerhoihin ennen kuin löysin verkkokirjakaupat, nyt alkoi tuntua, että en jaksa peruutusrumbaa. Käytinkin kertyneet bonukset/bonusrahat ennen jäsenyyksien lopettamista.
Ódinnin ratsu - Skandinaaviset jumaltarut (toim. ja suom. Anni Sumari)
"Huikeaa mytologista draamaa groteskilla huumorilla höystettynä" lupailee takakansi. Tätä ei voinut vastustaa, todennäköisesti kiinnostaa sekä minua että miestä. Kreikkalainen mytologia on tutumpaa, mutta skandinaaviseen mytologiaan täytyy ehdottomasti tutustua!

Käärinliinat (Marko Hautala)
Kirja on ollut pitkään luettavien listalla, nappasin ostoskoriin kun kerran halvalla sai... Suosittelin jo miehellekin vaikka en ole itsekään lukenut ;) 

Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita (Johanna Sinisalo)
Lupasin itselleni, että luen tänä vuonna lisää novelleja. En ole Sinisaloonkaan vielä tutustunut, joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Ilmeisesti luvassa on vinksahtaneita ja päälaelleen kääntyneitä asetelmia, kuulostaa hyvältä!

Kenttäharmaita naisia (Irja Virtanen)
Naisten tuntemattomaksi sotilaaksi nimetty teos näyttää sodan naisten näkökulmasta. Tämä menee äidille syntymäpäivälahjaksi, mutta voisin itsekin lukea sen jossain vaiheessa.

Lumikko ja yhdeksän muuta (Petri Ilmari Jääskeläinen)
Kirjablogeissa on kehuttu Jääskeläisen kirjoja niin paljon, että pakko aloittaa tutustumaan hänen tuotantoon!

Paperitalo (Carlos Maria Dominguez)
Nainen jää auton alle kun syventyy liikaa juuri ostamaansa kirjaan. Lukeminenko vaarallista? Tästä täytyy ottaa selvää... 

Epätavallinen lukija (Alan Bennett)
Pikkuisen samaa sarjaa kuin Paperitalo. Kuningatar muuttuu lukutoukaksi ja hovi sekoaa. Ainakin Hannan ja Maijan arviot saivat kiinnostumaan tästä. 

Harry Potter ja Azkabanin vanki (J.K. Rowling)
Tämä ei ollut edes alennuksessa, mutta kun käytin bonusrahan niin sain edullisemmin. Kohta on kaikki Potterit kasassa, vain H.P. ja Viisasten kivi sekä H.P. ja salaisuuksien kammio puuttuvat. Sitten luen koko sarjan uudelleen. 

Kirjavaras (Markus Zusak)
Yksi suosikkikirjoistani, joka oli saatava omaan kirjahyllyyn! 

Rakkauden aikakirja (Elif Shafak)
Paljon kehuttu kirja, erittäin kaunis kansi. Muita syitä ei tarvinnut. 

Koston enkelit (David Baldacci)
Miehen valinta. Hyllystä löytyy pari muutakin Baldaccin kirjaa, joten sinne vain rivin jatkoksi. Pitää itsekin lukea sopivassa välissä.


Sitten haastejuttuja. Sain useammassakin blogissa kiertäneen Jos minä saisin valita -haasteen Maijalta ja ANNIlta, kiitos! Pidemmittä puheitta, jos minä saisin valita:

 • Kenenkään ei tarvitsisi nähdä nälkää tai kärsiä sodista.
 • Työt jakautuisivat tasaisemmin; miksi joidenkin pitää tehdä järkyttävän pitkiä päiviä samalla kun toiset ovat kokonaan ilman työtä?
 • Ihmisistä pidettäisiin huolta elämän alusta loppuun saakka, ihmisarvoisella tavalla.
 • Suvaitsevaisuus ja tasa-arvo eivät olisi vain sanahelinää tai ihanne, vaan arkipäivää ja todellisuutta.
 • Lapset saisivat turvallisen lapsuuden ilman alkoholinhuuruisia humalaisia vanhempia ja perheväkivaltaa.
 • Ihmiset ymmärtäisivät olla onnellisia siitä mitä on eikä aina haikailla sitä mitä ei ole.

Listaan voisi vielä lisätä valinnat kovien pakkasten lopettamisesta, uudesta kirjahyllystä ja monesta muusta, mutta tuo viimeinen mainitsemani valinta sai muuttamaan mieleni. Meillä kuitenkin on katto pään päällä, mahdollisuus lämmittää leivinuunia, suurentaa lämmitystä ja kirjoillekin on hyllyt (ja jo se, että kirjoja edes on...) niin ei voi valittaa :)

11 kommenttia:

 1. Osaa näistä olen minäkin käynyt himoilemassa adlibriksessä ;P Varsinkin tuo Jääskeläisen teos kutkuttaa kovasti!

  VastaaPoista
 2. Minäkin ostin Adlibriksen alesta tuon Sinisalon novellikokoelman! :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin lopetin pari vuotta sitten kaikki kirjakerhojäsenyydet. Olin melkein 20 vuotta Suuren suomalaisen kirjakerhon jäsen, ja hyydyin siihen lopulta totaalisesti! Nettikirjakaupat ovat paljon kätevämpiä ja edullisempia.

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavia kirjavalintoja! JA hyvä, että aloitat Jääskeläisen tuolla Lumikolla. juuri kehuin Kirsin blogissa, että se on parempi kuin seuraajansa :)

  PS. Minä ehkä ihan vähän liian paljon kadehdin tuota leivinuunia!

  VastaaPoista
 5. Adlibris on petollinen. Ja hyvä. Odotan kovasti, että pääset Sinisalon kimppuun: pidän kovasti kaikista (öö, kahdesta...) häneltä lukemastaa kirjasta, ja lisäksi paljon, paljon tuosta novellikokoelmasta. Siellä on sellaisia juttuja, että edelleenkään esimerkiksi nähdessäni sorsia en katso niitä kuten ennen, heh :).

  VastaaPoista
 6. noora:
  Ai sinä olet vasta himoitsemisvaiheessa :D Minä luulin alen jo loppuneen mutta näkyihän se vielä jatkuvan. Ihan heti en ajatellut noiden verkkokirjakauppojen sivuille eksyä...

  Morre:
  Sinä varmasti ehdit lukemaan sen ennen minua, minulla kun on syksyn alesta hamstraamani kirjatkin vielä lukematta ;) Kirjastosta lainatut kirjat alkavat olla aika vähissä, sitten siirryn enemmän omien kirjojen pariin.

  Kirsi Hietanen:
  Totta, nettikirjakaupat ovat paljon kätevämpiä, ja usein paljon halvempia jos malttaa odottaa tarjouksia ja aleja! Minulla jäi vähän turhan tiheään peruuttamatta kuukauden kirjat ja ärsytti (sekä hävetti) niitä aina sitten palautella. Ainoa mitä jään kaipaamaan on jäsenlehdet, joista sai kivasti lukuvinkkejä.

  Helmi-Maaria Pisara:
  Kiva kuulla, että olet tykännyt tuosta Lumikosta. Jääskeläisen uudempi tuotanto on ollut enemmän esillä blogeissa, joten siitäkin syystä on kiva aloittaa vähän vanhemmasta. Minä vähän vierastan uutuuksia juuri siksi, että ne ovat niin paljon esillä. Antaa pölyn ensin vähän laskeutua...

  Leivinuuni on kyllä ihana... Tosin yhtenä päivänä puita laittaessa tökkäsin rosoisen halon pään peukalon kynteen, en tiedä jäikö sinne tikku mutta AUTS kuitenkin!

  Tessa:
  Adlibris on tosiaan petollinen ;D Hirvittäviä houkutuksia tiputtelevat viattoman lukutoukkahamsterin tielle... Apua, tuo sorsajuttu jää vaivaamaan... Novellikokoelma taisi juuri nousta luettavien pinon huipulle!

  VastaaPoista
 7. Vau mitä löytöjä. Täälläkin ilmottautuu yksi "Adlibriksen uhriksi joutunut" :)

  VastaaPoista
 8. Tuulia/Lukutuulia:
  Ja vielä paljon hyviä vaihtoehtoja jäi ostamatta -kohtuus kaikessa kuitenkin ;D

  VastaaPoista
 9. Heh, mä olin vielä n. vuosi sitten Suuressa Suomalaisessa Kirjakerhossa ja Bookavenuessa, ilmeisesti jälkimmäinen yhdistyi johonkin (ensimmäiseen?) ja mut heitettiin pois SSK:sta koska olin niin huono asiakas. :D KIITOS SIITÄ, mulla oli aina kamala stressi peruuttaa niitä kirjoja ja monesti jäi se jäsenlehtikin jostain syystä saamatta ja sit heti tulikin taas kirjalähetys...en siis koskaan tainnut ostaa niin paljon kirjoja kuin mitä alunperin ois pitänyt saadakseni ne n. 10 ilmaiskirjaa kun liityin kerhoon! :D Mutta tosiaan, pidemmän aikaa oli hiljaista ja sit yhtäkkiä muistin kerhon ja totesin ettei enää tunnukset sivuille toimi. Laitoin vihaista palauteviestiä menemään etten voi perua kirjoja ja sieltä vastattiin ei-niin-ystävälliseen-sävyyn että "sinut on potkittu pellolle." :D

  VastaaPoista
 10. Kissaämmä:
  Minulla oli vähän sama juttu erään lasten kirjekerhon kanssa... Laitoinkin eroilmoituksen ennen kuin ehtivät potkia pihalle ;) Erittäin ei-toimiva peruutus- tilaus- ja sähköpostitse tapahtunut asiakaspalvelu saivat menettämään eräänkin kerran hermoni... Olen enemmän kuin iloinen kun pääsen noista peruutus- ja palautuskuvioista irti!

  VastaaPoista
 11. Kissaämmä:
  Niin ja sehän oli tietenkin kirjakerho eikä mikään kirjekerho ;D

  VastaaPoista