sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Muutoksen tuulia
Pyysin synttäriarvonnan yhteydessä parannusehdotuksia blogiini. Arvonta tuli ja meni, mutta palailen saamiini kommentteihin vasta nyt. En siis ole unohtanut teidän viestejänne, mutta aika on tuntunut kuluvan kaikkeen muuhun kuin blogin säätämiseen. Lokakuu oli lukemisen suhteenkin aika hiljainen, vain kaksi (!) luettua kirjaa.

Mutta ne kommentit. Ensinnäkin oli mukava kuulla, että täällä ei ole mitään isompia ongelmia. Jotenkin sitä suhtautuu omiin tuotoksiin hieman kriittisesti ja tietysti omalle tekstille tulee sokeaksi. Onkin hyvä kuulla palautetta lukijoilta ja satunnaisilta vierailijoilta, jotka katsovat blogiani hieman eri silmin. Kielioppi saattaa olla vähän sinne päin ja kirjagenret ja -termit aiheuttavat harmaita hiuksia, mutta kiva jos te ne kestätte :) Kirjoitan jatkossakin sekä vanhoista että uudemmista kirjoista, painotus vähän vanhemmassa tuotannossa. Sekalaisia makupaloja muistakin aiheista tullee, sitten kun sille päälle satun.

Tekstin tasaamista toivottiin, mutta se kaatui omaan mahdottomuuteensa jo blogin alkutaipaleella. Kapea tekstipalsta yhdistettynä reunoista tasattuun tekstiin oli kamalaa katsottavaa. Muokkauskaan ei auttanut koska eri kokoisilla näytöillä teksti ja tavuviivat hyppivät miten sattuu. Koska olen liian mukavuudenhaluinen, en halua lähteä muuttamaan leveysasetuksia joten tasaus jääköön vasemmalle.

Käsitöitä en ole unohtanut, niitä tulee taas jossain välissä tänne näytille. Koska kirjat ovat minulle kirkas ykkönen ja olen hidas kutomaan ja vielä hitaampi virkkaamaan, ei omia tuotoksiani kovin usein täällä nähdä. En osaa muokata ohjeita mieleisekseni vaikka usein näenkin halutun lopputuloksen mielessäni, joten noudatan ohjeita melko orjallisesti.

Kirjailijat on nyt lisätty omaksi listaukseksi. Eli ainakin yksi toivottu parannus on nyt näkyvillä :)

Linkkilistaa muiden blogeihin toivottiin nostettavaksi ylemmäs, mutta pidän kuitenkin itsekkäästi oman blogin listat ensimmäisenä. Lukiessani muiden blogeja haluan löytää arkistot, tunnisteet ym. ensin, linkkejäkin katson mutta en säännöllisesti. Haluan kuitenkin, että linkit löytyvät muualtakin kuin profiilini yhteydessä olevasta listasta, joten sieltä sivupalkin alaosasta ne löytyvät jatkossakin.

Edellisessä postauksessa mainitsin pyytäneeni kirjan kustantajalta arvostelukappaleena. Kirjablogeissa on käyty paljon keskustelua siitä pitäisikö kirjan alkuperä mainita tekstissä vai ei. Olen kirjoittanut ja kirjoitan vastakin ainoastaan omat henkilökohtaiset mielipiteeni ja ajatukseni, joita kirja minussa herättää, oli kirja sitten mistä tahansa. En ole ostettavissa. Kirjan alkuperän mainitseminen on vain tieto muiden joukossa, joten miksipä en sitä mainitsisi.

Kun nyt kerran aloin värkkäämään lisäsin samalla oman sivun haasteille. Kirjallisen maailmanvalloituksen kartta meinasi alkaa ryttyilemään, mutta taisi se sinne nyt asettua. Myös 10 klassikkoa -haasteen kooste löytyy nyt samaiselta välilehdeltä.

Eiköhän tässä ollut muutoksia yhdelle kertaa. Kommentteja ja parannusehdotuksia otan vastaan jatkossakin.

Uusia lukijoitakin on ilmestynyt, tervetuloa :) Isänpäiväsunnuntai lähenee loppuaan, onnittelut vielä päivänsankareille!

6 kommenttia:

 1. Minäkin aina välillä tuskailen noiden bloggerin säätöjen kanssa, kun tuntuu että jos yhtä asetusta vähänkin muuttaa, joku muukin vaatii muuttamista että näyttää hyvältä jne.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Älä suotta stressaa tuosta oikean reunan tasaamisesta, ei tule heti mieleen yhtäkään blogia jossa se olisi tavutettu ja tasattu :).

  Hyvää jatkoa sympaattisen blogisi taipaleelle, ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minäkin toivottelen vain sutjakkaa jatkoa mukavalle blogillesi!

  VastaaPoista
 4. Susa:
  Bloggerin kanssa on kyllä melkoista säätämistä joskus... Mukavaa viikkoa sinullekin :)

  Maria/Sinisen linnan kirjasto:
  En stressaakaan, kokeilin kaksi kertaa ja kun ei suju niin ei suju :) Kiitos, mukavaa viikon jatkoa sinullekin!

  Helmi-Maaria Pisara:
  Kiitos! Tulen pian kurkkimaan blogiisi miten reissusi sujui.

  VastaaPoista
 5. Mukavaa, jos välillä laitat käsitöitäkin esille. :-)

  Minulla on välillä kiusaus laittaa itse tehtyä näytille, mutta olen malttanut mieleni. Omassa blogissani riittää, että se jakautuu jo nyt kahtia kirjoittamiseen ja lukemiseen. Käsityöt kuuluvat muualle - enkä niitä läjäpäin teekään.

  Kohta on tosin tulossa askartelukirjapostaus, johon olen haaveillut saavani myös käden jälkeä esille. :-)

  Hyvää jatkoa tänne!

  VastaaPoista
 6. Paula:
  Ei kahta ilman kolmatta ;) Minulla tulee poukkoiltua välillä sinne ja tänne, mutta kirjat ovat ne tärkein <3

  Oi, pistä ihmeessä askartelusi näytille!

  VastaaPoista