17 elokuuta 2011

Tip tap tip tap...... tipe tipe tip tap! Joulu tuli minulle vähän aikaisessa tänä vuonna. Innostuin hieman kirjallisista alennusmyynneistä, tilasin tavoistani poiketen useita kirjoja, vieläpä kahdesta paikasta. Vaikuttaa vähän siltä, että Bookplussan ja Adlibriksen jälkeen täytyy pian suunnata kirjahyllykauppaan...

Bookplussan ostoskoriin tarttui seuraavat:
 1. Ozzy Osbourne ja Chris Ayres: Minä, Ozzy (luin Sharon Osbournen elämäkerran, nyt on Ozzyn vuoro)
 2. Riikka Pulkkinen: Raja (voisi lukea vähän enemmän suomalaisia kirjoja, löytyy luettavien listaltakin)
 3. Ilkka Raitasuo ja Terhi Siltala: Kellokosken prinsessa (entä jos ihminen ei sovi tiettyyn muottiin?)
 4. Cecelia Ahern: P.S. Rakastan sinua (katsoin elokuvan useamman kerran, ostin omaksi ja nyt oli hankittava vielä kirjakin)
 5. Harper Lee: Kuin surmaisi satakielen (paljon blogisavuja, minäkin haluan tutustua)
Adlibriksestä tilasin seuraavat:
 1. Steven Hall: Haiteksti (kiinnostava ulkoasu, toivottavasti tarinakin vie mukanaan)
 2. György Dragomán: Valkoinen kuningas (harvemmin tulee luettua Itä-Eurooppaan sijoittuvia kirjoja. Kirjailija on näemmä syntynyt Transilvaniassa!)
 3. Tash Aw: Silkkimies (hieno kansi, tarinaa vierailta mailta)
 4. J.M. Coetzee: Häpeäpaalu (ei ole tullut Nobelpalkittuja teoksia juurikaan luettua) 
 5. Thomas Harris: Nuori Hannibal (nyt on viimeinenkin Hannibal -kirja omana)
 6. Toni Morrison: Minun kansani, minun rakkaani (Pulitzerpalkittu klassikko, pakko tutustua)
 7. Ernest Hemingway: Nuoruuteni Pariisi (Pariisi - tarvitseeko muuta syytä? Hemingwaykin kiinnostaa)
Tämmöistä tällä kertaa. Yritän malttaa jättää kirjat pöydälle ja lähteä nukkumaan. Kirjavia unia ;)

13 kommenttia:

 1. Voi apua miten ihania kirjoja! :)

  Olen lukenut noista Minä, Ozzyn (yksi parhaista lukemistani elämäkerroista!), Kellokosken prinsessan (tosi mielenkiintoinen), P.S. Rakastan sinua (suloinen ja koskettava) ja Nuoren Hannibalin.

  Ja lukupinostani löytyvät Raja, Häpeäpaalu ja Kuin surmaisi satakielen (lainasin nuo juuri viime viikolla). Haitekstikin kiinnostaa, ja Toni Morrison ehdottomasti...

  Oih! <3 Rakastan tällaisia kirjahankintapostauksia!

  VastaaPoista
 2. Ihania kirjoja! Voisin lukea kaikki! :-)

  Erityisesti odotan tuota Häpeäpaalua - kiva kuulla, että Sarallakin on se pinossaan! Tykkäsin niin kovasti Coetzeen Huonon vuoden päiväkirjasta, että haluan lukea häntä lisää. En ole vielä ehtinyt :-(.

  Kyllä on kannattanut joulu kutsua luoksesi jo tässä vauheessa vuotta, kun tällainen lahjapino löysi kotiinne!

  VastaaPoista
 3. Minäkin hain eilen postista toisen (!!) Adlibris-paketin ;) Parilla kympillä iso pino kirjoja, joiden lukemista odotan kovasti.

  VastaaPoista
 4. Hauskaa Joulua! :D
  Mieluisan näköisiä lahjoja oletkin saanut ;)
  Noista olen itse lukenut Kuin surmaisi satakielen, Kellokosken Prinsessan, P.S. Rakastan sinua ja Minä, Ozzyn. Hyviä valintoja!
  Rajan haluaisin lukea minäkin, Haitekstiakin olen harkinnut monesti.

  VastaaPoista
 5. Niinhän siinä sitten kävi, että kun postaa puolikuntoisena (flunssa) kello viittä vaille nukkumaanmeno, niin Harper Leen kirja oli hypännyt Bookplussan puolelta Adlibriksen listaan ;) Palautin karkulaisen heti aamulla takaisin omalle paikalleen...

  Sara: Kiva kuulla että tykkäsit Ozzyn kirjasta, minä kun odotan siltä kirjalta paljon :) Meidän lukupinothan näyttää samanlaisilta!

  Paula: Minä en ole aiemmin Coetzeen kirjoja lukenutkaan, aukko yleissivistyksessä paikattavana...

  Susa: Voi sinua hurjaa, jo toinen paketti Adlibriksesta ;D Minä en uskalla enää edes kurkkia tuota netin kirjatarjontaa...

  Maija: Kiitos :D Olin kyllä ihan kuin pikkulapsi jouluna kun rapistelin ja hipistelin pakettia ;)

  Nyt jaksaa oikeaa joulua odottaa, mukavaa joulun odotusta teillekin :)

  VastaaPoista
 6. Joudut ottamaan kohta villasukat pois hyllystä, että saat kaikki kirjat mahtumaan. :)
  Ihania kirjoja ja tilasin itsekin jotain samoja.

  VastaaPoista
 7. Hanna: Villasukat joutaakin pian jalkaan kun tulee kumpparikelit :)

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulua tosiaankin :). Itse olen yrittänyt vältellä kaikkia kirjakauppoja, niin kaupungilla kuin verkossakin.
  Olen yleensä sitä mieltä, että alkuperäinen kirja voittaa elokuvan poikkeuksetta. Mutta PS. Rakastan sinua oli kyllä elokuvana jotenkin koskettavampi, kirja ei onnistunut luomaan samaa tunnelmaa. Hassua, näin ei käy minulle usein. Kerro sitten, mitä mieltä itse olit :).

  VastaaPoista
 9. Taina: Minä muistelen lukeneeni tuon P.S. Rakastan sinua -kirjan ja tykänneeni enemmän elokuvasta, mutta en ole varma tuosta lukemisesta. Vanha luettujen kirjojen excel-tiedosto tuhoutui ja sinne meni useamman vuoden tiedot. Pah :/ Aloitin uuden listan joskus vuonna 2009 ja sillä listalla tuota kirjaa ei ainakaan ole. Minäkin tykkään yleensä kirjasta enemmän kuin elokuvasta, mutta poikkeus vahvistaa säännön ;) Niin ja tervetuloa lukijaksi :)

  VastaaPoista
 10. Minä luin tuon P.S. Rakastan sinua ennen kuin se oli elokuvana, enkä ole uskaltanut katsoa koko elokuvaa, kun pelkään sen pilaavan lukukokemuksen. Monimutkaisesti selitetty, mutta varmaan ymmärsit mitä tarkoitin. :) Ozzy on minullakin tulossa kohta käsittelyyn (odottaa tuolla tyttären hyllyssä). Paljon olisi maailmassa ihanaa luettavaa, kun vain ehtisi enmmän...

  VastaaPoista
 11. Pikkusisko: Ymmärrän kyllä :) Hihkaise jos mieli muuttuu, saat dvd:n lainaan! P.S. Rakastan sinua yltänee kaikkien aikojen top 5 -elokuvalistalleni. Niisk <3 Täytynee pitää sitten jossakin vaiheessa Ozzy-lounas/kahvikeskustelut. Niin ja runsaudenpula on paras pula ;)

  VastaaPoista
 12. Oi, miten ihana kirjapino! Miten monta kirjaa oletkaan löytänyt!

  Mahtavaa, että pinossa on Morrisonin teos! Itse luin heinäkuussa kyseisen teoksen, joka oli aikaavievä ja hieman vaikealukuinen, mutta kaiken sen arvoinen lukukokemus. Kuin surmaisi satakielen odottaa minullakin hyllyssä! Jahka saan Garpin maailman luettua, aion tarttua Harperin klassikkoon. :-) Haitekstin luin joskus monta vuotta sitten, mutta en oikein ymmärtänyt sitä. Ehkäpä sinä, kun teoksen luet, ymmärrät paremmin. :-)

  VastaaPoista
 13. Kaisa: Eikös vain olekin, tuossa riittää lukemista :) Sinulla on kunnon klassikkoputki päällä! Toivottavasti Haiteksti avautuu, ettei jää minullekin mysteeriksi :)

  VastaaPoista