torstai 4. elokuuta 2011

New Moon ja kirjallinen maailmanvalloitus

Miten lie meni heinäkuu niin nopeasti ohi, etten saanut luettua kirjoja loppuun. Luin kyllä, mutta useampaa kirjaa kerralla ja pienissä pätkissä. Englanniksi lukeminenkin ilmeisesti hidasti tahtia, pärjäsin sentään aika hyvin ilman sanakirjaa.

Sain luettua Stephenie Meyerin New Moonin. Mietin pitkään mitä tekisin tämän Twilight -sarjan kanssa, blogimielessä siis. Tiedän, että en osaa (edelleenkään) sanoa tästä oikein mitään. Silti tuntuu, että haluan tallentaa blogiini kaikista lukemistani kirjoista jotain. Jotain muutakin kuin kirjailijan ja kirjan nimen luettujen listalle. Samasta syystä ajattelin mainita postauksessa kirjailijan ja kirjan nimen lisäksi vähän muitakin tietoja. Sivumäärän nyt ainakin jos en muuta. Tähtiä tai muitakaan palleroita ja plussia en nyt lähde lisäämään.
Stephenie Meyer: New Moon
Little, Brown Book Group, 2006
497 sivua


New Moon on siis Twilight -sarjan toinen osa. Edellisessä osassa Bella joutui pakenemaan Phoenixiin, jonne jäljittäjävampyyri James häntä seurasi. Bella joutui ansaan, mutta selvisi kuitenkin hengissä -Culleneiden ansiosta- ja palasi takaisin kotiinsa Forksiin. Bellan ja Edwardin elämä ei muutu vieläkään rauhalliseksi. Bellan 18-vuotissyntymäpäiväjuhlissa tapahtuu jotain, mikä muuttaa kaiken.

“And I´ll make you a promise in return,” he said. “I promise that this will be the last time you´ll see me. I won´t come back. I won´t put you through anything like this again. You can go on with your life without any more interference from me. It will be as if I´d never existed.”

Sarjan toisessa osassa keskitytään Bellan lisäksi enemmän ihmissusiin, erityisesti Jacob Blackiin. Mukana on silti sekä hyviä että pahoja vampyyreja. New Moon on edeltäjäänsä synkempi ja vakavampi. En tiedä johtuuko alkuperäiskielestä, syksystä vai mistä lie mielenliikusta, mutta järistyksiltä, niiskuttamiselta ja silmien kostumiselta ei voinut välttyä. En muista kokeneeni kirjaa näin vahvasti suomeksi luettuna, joten ehkä kielellä oli merkityksensä. Tykkäsin kovasti!

Sitten vielä hieman haasteasiaa. Monessa blogissa on menossa maailmanympärimatka, kirjallinen maailmanvalloitus, johon minäkin päätin osallistua. Lumikin keksimän haasteen tavoitteena on lukea yksi kirja jokaisesta maailman maasta. Kirjailijan kotimaalla ei siis ole tässä merkitystä, vaan sillä, mihin maahan kirjan tarina sijoittuu. Alkuperäinen haaste löytyy täältä. Minun kartassa on 223 maata, joten niillä mennään. Liian ryppyotsaisesti en tähän haasteeseen suhtaudu. En aseta itselleni aikarajoituksia. Jos jossakin kirjassa seikkaillaan useammassa maassa, valitsen siitä itselleni sopivan maan. Haasteen etenemistä voi seurata blogini alalaidassa olevasta kartasta sekä tunnisteella Kirjallinen maailmanvalloitus.

Ensimmäinen matkakohde on Yhdysvallat, jonne matkustin siis Stephenie Meyerin New Moonin mukana.

Muutama uusi lukija on löytänyt blogiini, oikein paljon tervetuloa! Käykää vapaasti kommentoimassa :)

8 kommenttia:

 1. Kiva, että lähdit mukaan maailmanvalloitukseen! :)

  Minulla on New Moonista samat kokemukset kuin sinullakin. Itse asiassa ensimmäisellä lukukerralla inhosin sitä. Onneksi luin uudestaan ja sain huomata olleeni väärässä.

  VastaaPoista
 2. Maija: Pakkohan se oli lähteä, vielä kun sai Mieheltä hieman tietoteknistä apua :) Pitää silti kehua itseäni sen verran, että kartan sain ihan itse liitettyä blogiin. Ainoastaan kirjan tietoja karttaan lisätessä meinasi mennä sormi suuhun. Mutta sielläpä nekin nyt ovat.

  Ai, mikäköhän siinä oli kun et ensimmäisellä kerralla lämmennyt. Minua vietiin 10-0 heti alusta alkaen ;)

  VastaaPoista
 3. Oho, minä en edes tajunnut, että siihen karttaan voi laittaa myös kirjan tiedot! Kääk, äkkiä opiskelemaan asiaa :) (Kohta olen taas täällä kyselemässä tietoteknistä opastusta ;) )

  VastaaPoista
 4. Hienostihan se näkyi onnistuneen, kävin kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 5. Joo onnistui, mutta jouduin kyllä kääntyä miehen puoleen ;)

  VastaaPoista
 6. Hei, laitoin itseni lukijaksi Tosi monipuolinen ja mielenkiintoinen tämä sinun blogisi! (:

  Terveisin Miss Christ'Annabell Lähiöneidon lokikirja -blogista (http://lahioneidonlokikirja.blogspot.com)

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa Miss Christ'Annabell! Ja kiitos, tässähän vallan punastuu kehuista ;) Tulen käymään vastavierailulla blogissasi...

  VastaaPoista