perjantai 24. kesäkuuta 2011

Reissu ja juhannus

Kesälomareissu on nyt takana. Olimme matkalla viikon verran, palasimme kotiin keskiviikko-iltana. Oli monenlaista ohjelmaa, lilluttiin kylpylässä, halattiin nalleja (tytöt hoiti sen myös meidän vanhempien puolesta), kyläiltiin, käytiin risteilyllä, uppouduttiin satuihin, käveltiin, katseltiin, ihasteltiin ja nautittiin. Sain myös luettua aika paljon, enimmäkseen autossa, mutta siitä erillisessä postauksessa.

Ti-Ti Nalle ystävineen asustelee tämännäköisen maiseman äärellä. Me yövyimme nalleperheen naapurissa.
Tampereella kiivettiin Pyynikin näkötorniin, alhaalla nautittiin munkkikahvit. Sain Tampereella myös elämäni ensimmäisen akupunktiohoidon (tässä vielä linkki Lohikäärmeklinikan sivuille). 
Halusin Ideaparkiin ihan vain käydäkseni Kirjapörssissä. Kirjamielellä -blogin Marjis vinkkasi, että ketjun liikkeistä löytyy Tove Janssonin elämäkerta. Ja voi elämä että sieltä olisi voinut ostaa vaikka mitä! "Onneksi" olimme liikkeellä tuntia ennen sulkemisaikaa, en ehtinyt hamstrata koko kauppaa tyhjäksi. Nappasin kuitenkin Boel Westinin Tove Jansson -kirjan (12,90 €) lisäksi mukaan Susan Fletcherin Meriharakat -kirjan (6,90 €), jota on kehunut ainakin anni m. ja Naakku. 
Tukholmassa seikkailtiin Junibackenissa. Söimme Tove Janssonin valokuvan ja omakuvapiirustuksen alla, minun "lounaana" oli mutakakkua ja kahvia. Ravintolassa olisi ollut vaikka mitä ihanuuksia... Teimme pikaisen kävelyretken myös vanhaan kaupunkiin. Ihania kapeita kujia, pieniä kauppoja ja mukavaa tunnelmaa. Minulla taitaa olla ainakin Tukholman vanha kaupunki -geeni...

 

 
Risteilykuvia otti Mies. Minä, vilukissa, käväisin kannella vain laivan lähtiessä Helsingistä.
Tässä vielä kuvia tämänpäiväisestä juhannuskokosta. Se poltettiin hyvissä ajoin, että lapsetkin jaksoivat katsoa. Sateet olivat tehneet tehtävänsä, ei meinannut palaa. Ei sitten millään.


Oikein hauskaa juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Olipa mukava lukea teidän reissusta :) töissä sitten lisää :) mukavaa juhannuksen aikaa teidän perheelle ja jospa aurinkokin ilmestys vielä meidänki loman aikana!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin Sufferiina, toivotaan tosiaan vähän aurinkoisempia ja lämpimämpiä kelejä :) Pienempi neiti lähti ulos, piti laittaa vaatetta ihan kuin syyskelillä! Isompi tyttö tekee nuhaisena palapelejä sisällä. Allergiaa tai mitä lie, henki on ahtaalla ja yskittää ja niiskututtaa :(

    Meinasi vähän naurattaa sinun lomapostaus. Samoissa maisemissa ollaan kuljettu, ihme ettei törmätty :D Mukavaa juhannusta ja nautinnollista loppulomaa koko perheelle!

    VastaaPoista