maanantai 7. maaliskuuta 2011

Operaatioita

Tuossa aikaisemmassa postauksessa kerroin, että meillä ei nyt leivota pullaa. No, leivottiin kuitenkin. Tuli nimittäin Kirpun ja Piiperon kanssa puhe laskiaispullista ja lupasin että tehdään niitä yhdessä.

Pitäisi varmaan leipoa vähän useammin: Edellisellä kerralla olin laittamassa taikinaa nousemaan ja huomasin että margariinisula oli unohtunut taikinasta. Ei muuta kuin rasva sekaan, sekoitus, ja taikina liinan alle nousemaan. Hyviä tuli. Nyt lauantaina taikinan kanssa ei ollut ongelmia, mutta pullat näyttivät jotenkin paljailta. Tytöt hoiti hienosti sokeroinnin, mutta joopa joo, minä korvapuusti-ihmisenä unohdin pullista voisilmän! Sunnuntaiksi pullat saivat täytettä ja näyttivät tältä:


Herkkuhetkeen pullien kaveriksi keitettiin kaakaota. Hyvä että ehti pullat ja neitien kupit saada pöytään ja kuvan räpsäistyä niin pullat siirtyivät parempiin suihin. Kelpasivat siis voisilmän puutteesta huolimatta :)


Viime viikolla sain päätökseen toisenkin operaation. Luin Stephenie Meyerin Houkutus-sarjan muutamassa viikossa. Hyvä että malttoi illalla nukkumaan laittaa, kummasti tuo vampyyrimaailma sai koukkuun! Päähenkilöiden kemia ja keskinäinen vetovoima toimi hyvin. Joitakin pieniä epäuskottavuuksia kirjoissa oli, mutta kun niitä ei jäänyt miettimään niin ei kokonaisuus kärsinyt. Aamunkoi -päätösosa meni minusta vähän "yli", Bellan tila tuntui vähän keinotekoiselta. Mutta silti: kun luki viimeisen sivun, tuli haikea olo. Nyt se loppui.


Sarjan elokuvissa olen vähän jäljessä. Epäilystä ei näkynyt kirjastossa olevan, pitänee lähteä R-kioskin vuokratarjontaa katsomaan. Kaksi ensimmäistä osaa olen katsonut (Houkutuksen jo kahdesti), jäävät kyllä kirjoille kakkoseksi. Hienoja maisemia, vahvaa tunnelmaa musiikkeineen ja hyvät näyttelijät.  Elokuvat toimi hyvin kirjojen jälkiruokana mutta ei välttämättä pääruokana ilman kirjoja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti